Sista veckan på veganmånaden! Jag har massor av tankar, lärdomar och idéer som jag vill dela med mig av efter den här utmaningen. Det får dock komma i ett separat inlägg. Det enda jag kan säga så här på rak arm är att jag rekommenderar alla att testa själva! En månad går över fort och du lär dig under tiden nya recept och du får ett helt nytt sätt att tänka på.
Mån – dumplings
Tis – one-pan gnocchi med basilikafärskost
Ons – citronrisotto med belugalinser och pistagenötter
Tor – banh mí
Fre – kantarellkroppkakor
LÄNK TILL DEN FÖRSTA VEGANSKA VECKOMENYN
LÄNK TILL DEN ANDRA VEGANSKA VECKOMENYN
LÄNK TILL DEN TREDJE VEGANSKA VECKOMENYN
Följ mig på bloglovin’ om du vill se hur det går med min veganmånad och om du vill spara inlägg och recept. Jag postar också mycket innehåll på instagram och facebook.
Dumplings
I måndags var jag dödstrött och blev därför glad när jag hittade dumplings i frysen. Bara att steka på! Hade jag haft liite mer energi hade jag serverat med smörstekt shiitake och snabbpicklad gurka.
One-pan gnocchi med basilikafärskost
Ännu en latmansrätt. Jag bytte ut mozzarellan i min vanliga gnocchigratäng mot vegansk basilikafärskost (basilika + Oatlys cream cheese påMackan) och kunde konstatera att jag inte avled av att utesluta osten.
Citronrisotto med belugalinser och pistagenötter
En krämig men frisk risotto som du svänger ihop på under 30 minuter.
Banh mí
Den stående vardagsfavoriten som är superenkel att göra efter att du har gjort en stor burk picklad rättika och morot första gången. Eventuellt går det att byta ut mot lite butiksköpt kimchi för en ännu snabbare rätt.
Kantarellkroppkakor
Jag förstår inte hur man någonsin kan vilja fylla sina kroppkakor med något annat än smörstekta kantareller?? Så jävla perfekt ju. Jag utgick från Mannerströms recept för degen (men bytte ut ägg mot några matskedar spad från en tetra kikärtor) och sen gjorde jag fyllningen med inspiration från mina smördegspajer. Ett fullständigt recept kommer, men i princip: kantareller, stekt gul lök, timjan, smulad tofu som jag marinerade i en sås med soja, liquid smoke och tomatpuré.
-Annie
Jag finns på bloglovin’, instagram och facebook
3 kommentarer
jag kände att jag var tvungen att gå in här o skriva: jag såg precis cowspiracy, har framtill idag ätit ca 90 % vego pga anledningen “gillar” kött?? men har efter att ha sett filmen bestämt mig för att aldrig röra en köttbit igen!!!! jag vill inte äta kött för att det smakar bra men på bekostnad av miljön o djuren. sån himla enkel grej (för mig) att göra, bara lägga av. d va d! ville ba in här o peppa lite
Allt ser verkligen fantastiskt gott ut! 🙂
Jäklar så mycket inspirerande mat!