Vegetarisk veckomeny 16 – orimligt god veganmat

Oj vad jag inte känner att jag blir snuvad på ost-konfekten nu under min veganmånad. Jag trodde ärligt att jag skulle sakna osten mer – men icke. Det lagas ju så mycket spännande, rolig och god mat här hemma just nu att jag inte vet vad. Ta en titt på det här va:

Mån – lyxig bolognese
Tis – ugnrostade kikärtor, 3 såser och falafeltillbehör
Ons – sushiskål
Tor – quesedillas med ostig cashew- och jalapenofyllning och dippsåser
Fre – hamburgare med pulled oumph, spicy coleslaw och curly fries

LÄNK TILL FÖRRA VECKANS VEGANSKA VECKOMENY

Följ mig på bloglovin’ om du vill se hur det går med min veganmånad och om du vill spara inlägg och recept. Jag postar också mycket innehåll på instagram och facebook

Lyxig bolognese

Bolognese

Jag laborerar fram den godaste och lyxigaste bolognesen som jag kan tänka mig. Den är fortfarande någon provlagning bort, men lovar så klart att lägga ut receptet sen. Inspirationen kommer från Serious eats, Jamie Oliver och Siri Barje.

Ugnrostade kikärtor, 3 såser och falafeltillbehör

Ugnsrostade kikärtor

Det är omöjligt att tröttna på den här rätten. Lovar.

Sushiskål

Sushiskål

Det här är en så enkel rätt att jag inte ens tänker ge den ett eget receptinlägg! Du kokar upp sushiris enligt instruktionerna på paketet, finhackar gurka, avokado, japansk tofu, morötter och inlagd ingefära och serverar med sushi och wasabi.

Quesedillas med ostig cashew- och jalapenofyllning, guacamole, syrlig svarta bönor-hummus och tomater

Veganska quesedillas

Äääntligen en bra ostersättning. Veganost är ju annars känd för sin gummikonsistens och artificiella lukt av fotsvett. Med det här receptet på cashewost får du istället ett krämigt och umamigt nötsmör. Så jävla mycket trevligare.

Hamburgare med pulled oumph, spicy coleslaw och curly fries

Hamburgare pulled oumph

På fredagar är mitt matlagningssug nere på noll, och då passar den här rätten perfekt. Stek på oumph, strimla kål, vispa ihop en dressing och stoppa in pommes i ugnen = maximal göttighet för minimal ansträngning.

Har du lagat något extra gott på senaste?

-Annie

Följ mig på bloglovin’instagram och facebook 

 

14 reaktioner på ”Vegetarisk veckomeny 16 – orimligt god veganmat

 1. Vad härligt att det känns så bra med veganmånaden! Tror du att du kommer fortsätta köra på? 🙂
  Har varit orimligt sugen på bolognese på senaste tiden men liksom aldrig kommit till skott att laga. Ser fram emot receptet på din 😉 Kram

  Gilla

  • Jag kommer att äta myycket mer veganskt, det är jag säker på. Kanske en hel vegansk vecka i månaden och övriga veckor 4/5 veganska vardagsmiddagar.

   Ja, bolognese är ju så härligt och höstigt! Jag tyckte att det receptet som jag lagade den här gången blev lite väl tungt, lite för mustigt. Det kan döda tomatsmaken lite och jag vill ändå ha en kraftig och söt tomatsmak.

   DÖR vad pepp jag är på workation!!!

   Gilla

   • Kan det bli FÖR mustigt? 😉 Nä men fattar vad du menar, en vill ju ha den där lätta såsen också. Inte bara en såndär gryta som typ stelnar i kylen sedan pga för mycket bönor/linser/grönsaker/fyllning i allmänhet.
    JAG MED! Ska bli så himla kul och peppigt!

    Gilla

 2. Om jag får säga det själv lagar jag en riktigt god vegobolognese (har egentligen bara ersatt köttfärs i mitt vanliga recept mot röda linser så någon riktigt revolution var det kanske inte men ändå…) Jag kör gul lök, morot, bladselleri och vitlök (mycket vitlök… 🙂 ) först på svag värme tills det är mjukt och sen bränner jag på så att det tar lite färg. En rejäl klick tomatpurée, ett par msk, låter det bränna in lite, sen i med linser (kan tänka mig att beluga blir bra men jag gillar att de röda linserna faller isär och får en mer köttig konsistens) som får fräsa någon minut innan en REJÄL skvätt rödtjut slås på. Sen matar jag med vatten tills linserna är välkokta och om såsen inte är tillräckligt såsig spär jag med pastavatten på slutet. Tycker nyckeln ligger i att bränna lite i botten mellan varven som en får glasera av med vinet, och mycket salt och vitlök. Har dock svårt att acceptera att något lagt till aubergine och soja..? Men, man får göra som man vill!

  Gilla

  • Det där låter supergott verkligen! Jag gillar inte heller tanken med aubergine, men soja tycker jag däremot är helt naturligt. Det är en massa umami och soja och det vill man ju ha mer av när man utesluter ost och kött 😉
   Tack ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s