Hem Om Annie

Om Annie

Annie Månsson

Om mig

Namn: Annie Månsson
Född: 18 mars 1990
Bor: på Södermalm i Stockholm med min kille
Gör: jobbar 80 % på en startup som utvecklar asgrym teknik för nätmathandeln (läs mer på min linkedin) och lägger det mesta av min övriga vakna tid på att driva Vegokäk
Kontakt och samarbetsförfrågningar: vegokak@gmail.com

Nachos med sötpotatiskräm, myntapesto & pulled oats

Om bloggen

Vegokäk är en livsstilsblogg om vegetarisk matlagning. Här lägger jag upp recept som är lättlagade och packade med kolhydrater. Minst hälften av det jag lagar är vegansk, eftersom det är schysstast mot både djuren och klimatet. På söndagar publicerar jag nya recept och ibland lägger jag upp veckomenyer med inköpslistor. Det händer också att jag slänger in recensioner och guider.

Jag tycker att det finns en hälsohets i samhället som är både fördummande och skadlig. I min blogg slipper du den. Här skriver jag aldrig om dieter – och alltid om mat som en källa till glädje och gemenskap.

Vegokäk har funnits sen februari 2016 och jag blev redan efter ett halvår rankad som Sveriges 5:e bästa vegetariska matblogg av analysföretaget Cision. År 2017 klättrade jag till en 4:e-plats.

Jag är grundare av den vegetariska matlagningsutmaningen Månadens gröna, som jag under ett år drev tillsammans med 9 andra matbloggare. 2016 blev vi nominerade till Matbloggsprisets hedersutmärkelse.

Mac'n'cheese

Vill du låna en bild?

Om du är ett företag, en organisation eller en privatperson: fråga först!

Om du är en bloggare: varsågod att låna så länge det tydligt framgår att det är jag som har tagit bilden och att du länkar samt skriver ut “Vegokäk” i länktexten. “Jag hittade bilden här” räcker inte. Mejla eller kommentera gärna och berätta om ditt inlägg, så att jag inte missar resultatet.

Populära recept

Megakrämig soltorkad tomat-carbonara
Friterade halloumitacos i ölsmet med picklad kål, ananassalsa och jalapeñomajonnäs
Det bästa receptet på vegansk korvstroganoff 
Vegansk påskbuffé (inklusive min älskade skagenröra)
Bánh mí – vietnamesiska mackor 
Lyxig vegansk bolognese utan köttsubstitut

Populära inlägg

Att besegra sin kroppsångest – 6 verktyg 
Mina 10 bästa veganska matlagningstips
Så gör jag för att orka 
Mammas kärlek i en klänning 
Strävan efter framgång – mina 8 bloggstrategier 

Jag finns på Instagram, Facebook, Youtube och Bloglovin’

Till bloggens startsida!

vegansk kantarelltoast

11 kommentarer

Recension: crêperie fyra knop – Vegokäk 2016-03-05 - 12:37

[…] Om bloggen och mig […]

Reply
Annika 2017-12-08 - 13:06

Hej. Har en liten fråga. Först tack för spännande recept. Kan man göra veganvårrullen dagen innan?

Reply
Annie/Vegokäk 2017-12-10 - 08:13

Hej! Jag ber om ursäkt för det sena svaret! Om du pratar om färska rispappersrullar så gå dessa att göra dagen innan. Förvara i en lufttät burk eller under en fuktig handduk i kylen. Tänk på att rullarna inte bör nudda varandra eftersom dom då kibbar ihop. Lycka till! <3

Reply
Josef Boberg 2016-09-25 - 20:36

Fortsatt all Lycka till med Dina värv !

Reply
Annie/Vegokäk 2016-09-26 - 06:29

Tack ska du ha! 🙂

Reply
lovisa/polichinelle 2016-10-31 - 12:04

bästa presentationen jag nånsin läst på en blogg tror jag. ok stryk “tror” och ersätt med “vet”.

Reply
Annie/Vegokäk 2016-10-31 - 13:07

Men hallåå, förtjänar jag all denna kärlek??? <3

Reply
Ann-Catrin 2016-12-30 - 14:36

Hittade din blogg I går när jag sökte lite festligare nyårsmat till vegandottern. Jag vill låta dig veta att den ger oss enormt med inspiration!

Reply
Annie/Vegokäk 2016-12-30 - 15:56

Tack så hemskt mycket för att du säger det! Kommentarer som dina ger mig blogglust! Säg bara till om det är något du undrar över eller om det finns någon recepthjälp som jag kan ge 🙂

Reply
Sara 2017-09-02 - 07:06

TACK för att du har gett mig lust och ork till att börja laga mat igen efter en tid med två småbarn, cancersjukdom och förändringar i livet. Otroligt vackra foton och goda recept! Stor variation och snygg layout på allt du gör! 😀 Sara

Reply
Annie/Vegokäk 2017-09-02 - 07:13

Hej Sara! Jag blir så ofantligt glad för din kommentar. Att få mina följare att känna matglädje är mitt största mål med den här bloggen. TACK för att du tog dig tiden att kommentera. Jag hoppas att du är på bättringsvägen nu ❤️❤️❤️ Du ska alltid veta att jag svarar på frågor och funderingar och att jag gör mitt bästa för att uppfylla önskemål från er som läser. Säg bara till om det är något så försöker jag att fixa det. Kram!

Reply

Lämna en kommentar