Tänkte att vi kan kika på vad jag käkar när jag inte har min uppstyrda kamera och bra fotoljus. Här kommer 13 middagar som jag har lagat efter jobbet och fotat med mobilkameran mot mitt fläckiga trägolv!
Vill ni ha mer vardagsinspiration så lägger jag upp matlagningsklipp dom flesta dagarna på stories.
En risotto där jag har kastat i galna mängder ost och smaksatt med jalapenos.
Tycker att mitt gamla recept på minestrone blev snäppet vassare när jag skar upp alla grönsaker i små små kuber och la till rotselleri + rosmarin och bytte ut belugalinserna mot pulled oats.
Pastan kokade jag förresten vid sidan av eftersom jag skulle ha den i matlådan dagen efter och inte ville att den skulle bli alldeles mosig och tråkig.
Älskar fan dom här wrapsen. Särskilt när jag lägger till kalamataoliver.
Ganska trötta vegoburgare, men det gör inte så mycket när man har massa grymma tillbehör. Min favoridressing och rökt cheddar.
Jag ville göra en vegansk variant av mitt recept med gnocchi med vitlöksfärskost. Det blev lyckat!
Jag storhandlar nästan alltid på söndagar, men när jag inte gör det rasar hela min veckoplanering. Och då kan det bli plättar till middag. Vilket iofs var riktigt gött!
Patrik Lundberg delade snällt med sig av sitt recept på koreanska mjuka riskakor (konsistens: lite som gnocchi men inte lika strävt) i en stark soppa med gochujang (koreansk chilipasta som man brukar få på Bibimbap).
Så kul att hitta en helt ny supergod rätt!
Älskar Bao (ångade fluff-bröd med olika fyllningar), men hatar att baka, så därför blev jag så glad när Goda Grejer-Frida berättade att Oriental livs i Hötorget säljer frysta baobröd.
Jag fyllde mina med bánh mì-tofu, sesammarinerad rödkål, torrostade jordnötter och sambal oelek-majonnäs. Måste äta det här snart igen!
Innan jag började blogga använde jag sällan citroner i min matlagning och nu klämmer jag typ ett litet nät i veckan. Har inga planer på att sluta. Här med ärtpeston som jag la upp i veckan.
Måste verkligen lägga upp det här receptet som jag kallar för cajuntacos snart! Lättpanerad och friterad oumph, en egen pico de gallo-variant, cajunmajonnäs, och limeig guacamole.
Restpytt med gnocchi, sötpotatis, palsternacka, halloumi, rosmarin och citronyoghurt.
Brorsan snabba spenatpasta med fetost, salladslök och dill som folk på insta verkar älska trots att den är så sorgligt ful.
Gräddig saffrans- och tomatpasta med belugalinser och dill.
Nu längtar jag jävligt mycket efter våren och bättre fotoljus! Tur då att det bara är 29 dagar kvar tills vi ställer om till sommartid och solen går ner 19:13 i Stockholm.
– Annie
Jag finns på YouTube, Bloglovin’, Instagram och Facebook.