Vegansk minestronesoppa

Vegansk minestrone

Min favoritsoppa att äta på vardagar! Minestrone är snabbt, gott och billigt – som ett veganskt middags-kinderägg. Krydda med det du gillar och släng i en massa rester för att spara pengar och minska matsvinnet.

Vegansk minestrone

Vegansk minestronesoppa

4 port

1 burk krossade tomater + 4 burkar vatten
200 g pasta
0,5 dl okokta belugalinser, eller en tetra kikärtor/linser
2 morötter
1 palsternacka
1 gul lök
5 cm purjo
3 vitlöksklyftor
3-4 tärningar grönsaksbuljong
1 msk torkad oregano
chili flakes efter smak
olivolja att steka i

Till servering: havre fraiche eller creme fraiche 

Fräs lök, vitlök, purjo och chiliflakes i lite olivolja i några minuter i en kastrull, så att det börjar dofta gott. Häll sedan på krossade tomater och vatten. Smula i grönsaksbuljong och tillsätt belugalinser och oregano (om du använder baljväxter på tetra – vänta med dem till slutet).

Låt det koka upp under lock och skala under tiden morötter och palsternacka, som du sen hackar i tunna slantar. Ta av locket när soppan har kokat i 10 minuter och häll i rotfruktsslantar och pasta.  Smaka av och justera kryddning/saltmängd.

Ta av plattan någon minut innan pastan är perfekt al dente – den kommer att mjukna mer under tiden som kastrullen står på bordet.

Vegansk minestrone

Har du något grymt sopprecept på lager?

-Annie

Följ mig på bloglovin’instagram, facebook och pinterest

FLER SOPPRECEPT:
Recept: snabb vegansk bouillabaisse med olivfocaccia
Recept: vegansk misosoppa med pasta, svamp och tofu

En reaktion på ”Vegansk minestronesoppa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s