Gnocchi med boursin, citron och edamame

Boursin-gnocchi

Varsågoda! En rätt som blir klar på långt under 15 minuter och som dessutom är rasande god. Boursin hittar du på den vanliga osthyllan (det är en vitlöksfärskost). Den är ”som ett vitlöksmoln i munnen” enligt Sandra Beijer – och jag kan bara hålla med. Alltså en perfekt ingrediens i en pastasås!

Boursin-gnocchi

Boursin-gnocchi

ca 3 portioner

2 paket potatisgnocchi
1 boursin
0,5 paket frusna skalade edamamebönor
1 citron – det gula på skalet från hela och minst saften från halva
1,5 dl riven parmesan, minst!
massa färskmalen svartpeppar

Koka upp en kastrull med vatten och riv under tiden parmesan och citronskal. Smält försiktigt boursin-ost i en stekpanna tillsammans med citronsaft. Smaka av för att se hur mycket citron du gillar. Ställ sen åt sidan.

När vattnet kokar i kastrullen kan du hälla i gnocchi och edamamebönor där. Gnocchin blir klar på 2-3 minuter. Häll av allt i ett durkslag och blanda sen med boursin-såsen och all parmesanost.

Servera med skitmycket svartpeppar och så mycket parmesan som plånboken mäktar med

Boursin-gnocchi

Har du någon lättlagad favoriträtt? 

-Annie

Följ mig på bloglovin’instagram, facebook och pinterest

FLER SNABBA RECEPT:
– Megakrämig soltorkad tomat-carbonara
– Enkel ajvarbulgursallad
– 3 supersnabba pastasallader

15 reaktioner på ”Gnocchi med boursin, citron och edamame

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s