Den veganska matfesten går in på sin tredje vecka! Det blev en så förbannat bra mix på rätterna i den här menyn tycker jag:
Mån – poke bowl
Tis – krämig carbonara med soltorkade tomater
Ons – pad thai
Tor – bouillabaisse med olivfocaccia
Fre – krispiga svampbiffar med pepparsås, potatis och ättiksgurka
LÄNK TILL DEN FÖRSTA VEGANSKA VECKOMENYN
LÄNK TILL DEN ANDRA VEGANSKA VECKOMENYN
Följ mig på bloglovin’ om du vill se hur det går med min veganmånad och om du vill spara inlägg och recept. Jag postar också mycket innehåll på instagram och facebook.
Poke bowl
Poke bowls är här för att stanna i mitt liv! Jag gjorde en vegansk variant: kokade sushiris och hade i socker- och vinägerblandning, hackade gurka, mango, japansk tofu och vårlök. Sen toppade jag med cashewnötter, lite färdig kimchi, svarta och vita sesamfrön och en sås som jag gjorde på 1/2 dl sojagrädde, 1/2 dl majonnäs och 2 tsk sriracha. Lite soja på också. Det blev salt, sött, syrligt, starkt och knaprigt = perfekt!
Carbonara med soltorkade tomater
Jag postade det här receptet i “vad lagar du för veganmat idag”-gruppen på fb igår, och det blev mitt mest gillade inlägg där någonsin. Det dundrade in över 2000 läsare därifrån under söndagskvällen! Nostalgi och enkla recept går visserligen alltid hem, men det här var helt galet.
Pad thai
Tyvärr går det inte alltid att ligga på topp. Det här blev en stabbig jävla flopp. Någon som har några bra tips för en perfekt vegansk pad thai?
Bouillabaisse med olivfocaccia
Min favoritsoppa med saffran tillsammans med mitt favoritbröd. Så vardagslyrrigt.
Krispiga svampbiffar med pepparsås, potatis och ättiksgurka
Det gäller att passa på när det är svampsässe! Tips om du gör denna rätt: ju mindre biffar desto mer krisp. Det godast storleken är puckar som är 3X3 cm och max 1 cm tjocka.
-Annie
Följ mig på bloglovin’, instagram och facebook
14 kommentarer
Åh, vill testa dina svampbiffar också!
Jaa, gör det! <3
Shit va gott, den där carbonaran måste ja prova! Jag letar med ljus och lykta efter nya vegorecept så det här va perfekt!
By the way, hittade dig via Lugnochfin-Louise, om det dära inlägget om hur man blir en bättre bloggskribent. OCH JAG KUNDE RELATERA TILL DIN KOMMENTAR(oj caps, sorry).
Haha.
Nejmen jag ville typ bara säga att jag gillade språket, för där skrev du verkligen som om du var dig själv. Du oroade dig över ifall folk skulle tycka annorlunda om dig ifall du svor en massa etc, jag själv som e likasinnad kände igen mig så mycket haha! Fan va ja också svär till vadrags. Helt random, men ville typ bara säga det 😀 Det e så sjukt svårt att släppa fram sitt riktiga jag när man står där i rampljuset.
Tack som fan för din kommentar!!! Bloggar du också? Hittar ingen länk till din blogg (om du har någon)? Det skulle vara skitkul att läsa. Så kan vi svära loss tillsammans! 😉
Och jaaa testa carbonaran! Så enkelt och gott <3
Jodå! Fast böoggar just nu på engelska, och där har jag inte utvecklatg min jargong på samma sätt(än) haha. Fortfarande lite spretig och opersonlig, då den e rätt ny 🙂
Här e den: http://noukah.com
Va skumt att den inte dök upp som länk? Det verkar vara lite strul med wordpress loginet.
Ja förfan, ja e på 😀
Will do! Ska nog klämma in den som middag nån dag nästa vecka! Gröna kassen trillar in till oss ikväll så vi får nog använda den maten först, haha. Som duktiga skötsamma vuxna :p
Jag känner igen dig förresten, jag tror vi satt vid samma lunchbord på BBCON? Synd att jag inte hann hälsa isåfall, men hoppas det kommer fler tillfällen! 🙂
Blir helt min blown när jag går in på din blogg och portfolio!! Jävlar vilket coolt yrke! Skönt det låter med matkasse ändå, jag har aldrig testat. Blir ju liksom inget material till bloggen då 😉
Och jaaa, jag känner ju igen dig också! Synd att vi inte hann snacka på BBCON, men det kommer ju garrat fler tillfällen <3
Jag vill laga alla recept på den där listan! Pokebowlen är ju rena rama drömmen. Vet du egentligen vad som skiljer en pokebowl från en sushibowl från en buddhabowl? (Jag kommer nog googla det direkt efter att jag skickat den här kommentaren). Huvudsaken att det serveras i en bowl känns det som. Bowl är huvudrätternas mason jar kanske? 😉
Vad fint att höra! <3
Poke bowl är väl egentligen en rå fisksallad från början, sushi bowl är ju ungefär det också, medan buddha bowl bara en fylld skål med valfria grejer. Men precis, att det kommer i en skål är ju det viktiga 😉 Jag är inte någon purist!
Ahh tack ska du ha 😀
Haha nää du behöver inga matkassar, snarare du som kanske kan satsa på en egen nån gång, som har massa recept på lager? 🙂
Jamen definitivt!
[…] LÄNK TILL DEN FÖRSTA VEGANSKA VECKOMENYN LÄNK TILL DEN ANDRA VEGANSKA VECKOMENYN LÄNK TILL DEN TREDJE VEGANSKA VECKOMENYN […]
åååhh drömmig mat much?! fråga: var hittar man svarta sesamfrön? inte sett nånstans??
Jag köpte mina på min lokala ICA! Verkar typ ha orimligt tur med bra affärer runt mig. Mina är Risenta iaf! Men fråga annars Tuvessonskan, hon bor ju i samma stad som du och jag ser att hon använder sig av det mycket <3
aha! då kanske jag har kollat på fel ställe, tänkte att det (liksom vita sesamfrön) såldes i kryddburkar. tack, ska kika Willys på storhandlingen imorgon 🙂
[…] DU KANSKE OCKSÅ GILLAR: Vegansk poke bowl […]