Skitkul att ni verkade gilla den senaste veckomenyn! Den här gången blir det en lättlagad vegansk meny med mycket variation.
Lite repetitionsinfo från förra gången: mängderna som anges är för 4 medelhungriga pers och listan är i samma ordning som min favoritaffär, så att det förhoppningsvis ska gå snabbare för er att handla.
Siffran inom klamrarna på inköpslistan visar vilken produkt som tillhör vilket recept så att det ska vara enkelt att ta bort och lägga till.
Yes, vi kör igång helt enkelt!
1. Den bästa korvstroganoffen
Jag tycker att den godaste sojakorven är Goodstores rökta Topdogs (verkligen sorry för smalt tips), men ta det ni hittar och gillar. Ni som vill göra den här rätten billigare kan köpa frusen persilja eller skippa den helt.
2. Vietnamesisk nudelskål
Jag plockade bort krispsalladen, eftersom jag tycker att den är så onödig att äta nu på vintern, men lägg till det på listan om ni känner för det. Känns nudlarna lite torra? Späd dippsåsen med 1 dl vatten.
3. Stekt gnocchi med lingonsylt, gröna ärtor och pulled oats
Smaka av färsen för att få till kryddningen på bästa sätt. Mycket umami och sälta ska det vara tycker jag!
4. Gräddig saffranspasta
Skippa vin och ha i lite extra citron om ni inte har hemma eller om ni vill göra receptet billigare.
5. Bánh mí
Picklad morot + rättika håller i flera veckor, så det är lika bra att göra en full sats pickles när man ändå är igång.
Och ja, vill ni inte tappa bort den här listan föreslår jag att ni sparar den på Bloglovin’. Följer ni mig där missar ni heller aldrig något!
Inköpslista
2 små citroner [1, 4]
2 st lime [2]
1 kruka persilja [1]
1 kruka mynta [2]
1 kruka koriander [5]
1 gurka [2, 5]
4 morötter [2, 5]
1 rättika [5]
3 gula lökar [1, 3, 4]
1 vitlök [4, 5]
2 paket potatisgnocchi [3]
7 dl havregrädde [1, 4]
1 tub tomatpuré [1, 4]
0,5 dl belugalinser [4]
240 g pulled oats, gärna tomatsmak [3]
400 g neutral tofu [5]
1 liten flaska matlagningsvin [4]
1 flaska brynt schalottenslöksfond [3]
1 flaska liquid smoke [3]
1 dl majonnäs (eller gör kikärtsmajo) [5]
200-300 g vermicellinudlar eller risnudlar [2]
0,5 dl sweet chili [2]
8 småbaguetter [5]
1 liten burk jalapenos [5]
2 dl rårörda lingon/lingonsylt [3]
1 burk hela körsbärstomater [4]
2 dl jordnötter [2]
250 g tzay (ingefära & chili) eller annat sojaprotein [2]
400 g sojakorv [1]
1 pkt frusen dill [4]
2 dl frusna gröna ärtor [3]
0,5 g saffran, glöm ej i kassan!! [4]
Att ha hemma
Ättikssprit, sriracha, sesamolja, socker, kryddpeppar, chili flakes, grönsaksbuljong, kinesisk soja, japansk soja, vegansmör, salt, hel svartpeppar, olivolja, neutral olja (raps eller jordnöt).
Glöm inte att äta upp (färskvaror som blir över)
Rättika, havregrädde
– Annie
Jag finns på YouTube, Bloglovin’, Instagram och Facebook.
6 kommentarer
Så jäkla nice ny grafisk profil!!!! Love it.
TACK!! Jag är så himla nöjd med Saras jobb <3
Så snygg sida du fått! Grymt! Och maträtterna ser awesome ut. Måste nog bli vegetarian illa kvickt! 😉
Så bäst! Alltså åh din grafiska profil är heeeelt rätt! Och den där korvstroganoffen. Går det ens att äta nog av den?
Åh tack bästa du! Vad glad jag blir för dina fina ord <3
Tack för supergrymma recept! En fråga bara, du skulle inte kunna skriva inköpslista för resp rätt under receptet istället? Om man kanske vill laga 1 el 2 av rätterna? Tack för en grym blogg!!