Mån – oumph-spett med färskpotatis och tzatziki
Tis – tapas på La Cucharacha
Ons – smörstekt gnocchi med färska tomater och mozzarella
Tor – japanska pannkakor på MamaWolf (mini-recension)
Fre – hemmagjord maxad “falafeltallrik”
Oumph-spett med färskpotatis och tzatziki
Nu är sässen för färskpotatis här, vilket betyder att min kost nu kommer att bestå av ca 50 % potatis. Ni vet väl förresten att det är LIVSVIKTIGT att typ dubbla saltmängden jämfört med alla koka-potatis-recept? 2 tsk/liter vatten är lagom – men no hate om du kör på mer. Spetten gjorde jag av oumph thyme & garlic + en cajunkrydda som jag hittade i affären. Min kille (den eviga testkaninen) gav rätten 5 av 5 i betyg. Han är dock easy to please 🙂
Tapas på La Cucharacha
Mina päron firade i helgen 30 år som gifta, vilket de i tisdags firade med att bjucka de “finaste produkterna av äktenskapet” (brorsan och mig) på middag. Lyxigt värre att först bjudas på livets gåva och sen på käk! Jag åt bland annat goa potatisklyftor med en perfekt aioli. Resten av rätterna var helt ok, men inget som stack ut. Stort plus för en lång vegomeny dock!
Smörstekt gnocchi med färska tomater och mozzarella
Efter det här receptet från The food charlatan. Stört gott! Varning bara för att använda en för liten panna som jag gjorde.
Japanska pannkakor på MamaWolf
MamaWolf är ett nyöppnat ställe på Södermalm som serverar okonomiyaki – japanska pannkakor. Jag skulle beskriva det som en tjockare omelett med fyllning – aubergine och hijiki/alger för vegos – som toppas med teriyakisås och majonnäs. Toppingen var superhärlig med en fin balans mellan den sötsalta och umamiga (hittepå-ord) bbq-såsen och den feta majon. Fyllningen lämnade däremot inget större intryck.
Jag hade önskat mig en konsistensbrytning till den mjuka pannkakan och/eller någon mer framträdande smak. Nu fanns det bara en vegovariant på menyn, men jag hoppas att det kommer fler. Om jag får önska fritt: tofu, edamamebönor och shiitake i själva okonomiyakin. Helhetsintrycket var ändå bra! Det är verkligen välkommet med genuin japansk streetfood, så jag kommer absolut att gå dit igen. Jag håller tummarna för mer spännande vego bara.
Ugnsrostade kikärtor, 3 såser och falafeltillbehör
Wraps med krispiga och kryddiga kikärtor, stark tomatsås, vitlöksmajonnäs, superlen hummus och en fräsch sallad. Kika in imorgon för det fullständiga receptet!
-Annie
Följ mig på bloglovin, instagram, pinterest och facebook
LÄNK TILL ALLA MINA VECKOMENYER
9 kommentarer
Hittade precis din blogg. Jättebra recept! Är vegan och behöver lite inspiration och idéer. Riktigt snygga bilder! Jag skriver om resor och har en del jag kallar Vego Explorers, det är inte recept och restaurangtips utan handlar om matkulturer runt om i världen. Mat är det bästa med att resa!
Ja, jag hittade precis er också via freedom travel! Superinspirerande! Hoppas du kan hitta något som du gillar. Minst 50% av recepten är veganska, och många andra går att anpassa <3
Gnocchi ska provas. Inte ätit det nån gång 🙂
Sv: Jag använder mig mycket av Pinterest och sen önskar jag att allt fler ska kunna ta del utav mina recept 🙂
Gör det, det är supergott och så himla enkelt! 🙂
Vilken fin blogg du har! Din mat ser underbart god ut. Jag är också ny bloggare och relativt ny vegetarian. Så viktigt att tänka på vad man stoppar i sig, inne och kollar mer och mer på Raw Food. Tycker verkligen att vegetariskt i kombo med raw food ger mig så mycket mer energi!
xoxo Charlotte
Åh tack ska du ha! Jag tycker också att det är viktigt att stoppa i sig alla näringsämnen, men tycker dessvärre väldigt illa om raw food som koncept, eftersom det är så ovetenskapligt :/
Ja det är bara att köra på de delar man tror på, så får man bäst resultat 🙂
Oj vad jag blev sugen på allt på en gång! En sån här matvecka är ju rena lyxen! Jag behöver verkligen matinspiration nu, så tack för att du alltid levererar så mycket gott! 😀
Jaa, alltså herre, jag äter verkligen som en queen 😀 Hoppas att du kan hitta något som du gillar 🙂