Bästa receptet på vegansk korvstroganoff

Vegansk korvstroganoff

Dags för ännu en veganisering av ett populärt recept: August skitgoda korvstroganoff. När min kompis visade mig hur fantastiskt god den här annars ganska så trötta skolköksklassikern kan bli med några justeringar blev jag stormförtjust.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR: bästa veganska carbonaran

Vegansk korvstroganoff

Mycket grädde, massor av tomatpuré av bra kvalle, citron och absurda mängder svartpeppar gör hela grejen. Rätten är numera en vardagstrotjänare här hemma.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR: friterad tofu i ölsmet med dillmos

Vegansk korvstroganoff

Vi brukar köra med helfet kogrädde efter August rekommendationer, men i veckan testade jag att köra med sojagrädde. Resultatet: jag märkte ärligt talat ingen skillnad. Förutom att veganvarianten gjorde sig bättre dagen efter i matlådan än kovarianten!  SÅ BRA.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR: fantastisk saffranspaella

Vegansk korvstroganoff

Följ mig på bloglovin’ om du inte vill missa inlägg och vill spara recept. Jag postar också mycket innehåll på instagram och facebook.

Den bästa veganska korvstroganoffen

4 port
400 g sojakorv, gärna Goodstores rökta
5 dl sojagrädde
1 medelstor citron
1 gul lök
3/4 tub bra tomatpuré
1/2-1 tärning grönsaksbuljong
skitmycket svartpeppar
en bunt bladpersilja
1 msk neutral olja till stekning

Servera med ris som du kryddar med grönsaksbuljong och kokar tillsammans med två klyftor vitlök. Eller någon annan valfri kolhydratkälla – typ pressad potatis, pasta eller bulgur. 

1. Koka ris.
2. Finhacka korven och knaperstek i olja tillsammans med absurda mängder färskmalen svartpeppar. Det kan inte bli för mycket.
3. Släng i löken och stek runt tills det luktar gott och löken ser mjuk och go ut.
4. Sen är det dags för tomatpurén och grädden. Smula även i 1/2 tärning grönsaksbuljong. Tillsätt mer senare om du vill ha mer salt.
5. Låt det stå och puttra ett tag så att grädden får reduceras och gotta till sig. Slutresultatet ska vara såsigt, men inte stabbigt. Håll koll och ställ av värmen när du är nöjd med konsistensen.
6. Skär en citron i två delar och pressa över en del i taget och smaka av. Jag rekommenderar att du kör på båda halvorna, men jag är också väldigt förtjust i citron! Blanda i hackad persilja och servera med det färdiga riset + mer svartpeppar. Mmmmmmmm

Vegansk korvstroganoff

Jag vill också passa på att tipsa om världens bästa Tuvessonskan som i veckan la upp ett maffigt inlägg om lakto-ovo-vegetarisk och vegansk husmanskost där hon bland annat har med schyssta recept på veganska och en lakto-vegetariska varianter på korvstroganoff.

-Annie

Jag finns på bloglovin’instagram och facebook 

9 reaktioner på ”Bästa receptet på vegansk korvstroganoff

  1. Åh jag sitter här med den vegetariska stroganoffen precis uppäten. Den är så gudomligt god, och jag som inte ens gillar sojakorv annars. Måste verkligen testa med sojagrädde nästa gång. 🙂

    Gilla

  2. Okej, finns det nån med bra förslag på anda veganska substitut en kan ersätta korven med i det här receptet? Älskar ju verkligen det men alla korvar innehåller ju soja :(((

    Gilla

  3. haha, gjorde själv en vegostroganoff här hemma för första gången, men använde halloumi istället för korv. kan också rekommenderas!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s