Oj vad jag inte känner att jag blir snuvad på ost-konfekten nu under min veganmånad. Jag trodde ärligt att jag skulle sakna osten mer – men icke. Det lagas ju så mycket spännande, rolig och god mat här hemma just nu att jag inte vet vad. Ta en titt på det här va:
Mån – lyxig bolognese
Tis – ugnrostade kikärtor, 3 såser och falafeltillbehör
Ons – sushiskål
Tor – quesedillas med ostig cashew- och jalapenofyllning och dippsåser
Fre – hamburgare med pulled oumph, spicy coleslaw och curly fries
LÄNK TILL FÖRRA VECKANS VEGANSKA VECKOMENY
Följ mig på bloglovin’ om du vill se hur det går med min veganmånad och om du vill spara inlägg och recept. Jag postar också mycket innehåll på instagram och facebook.
Lyxig bolognese
Jag laborerar fram den godaste och lyxigaste bolognesen som jag kan tänka mig. Den är fortfarande någon provlagning bort, men lovar så klart att lägga ut receptet sen. Inspirationen kommer från Serious eats, Jamie Oliver och Siri Barje.
Ugnrostade kikärtor, 3 såser och falafeltillbehör
Det är omöjligt att tröttna på den här rätten. Lovar.
Sushiskål
Det här är en så enkel rätt att jag inte ens tänker ge den ett eget receptinlägg! Du kokar upp sushiris enligt instruktionerna på paketet, finhackar gurka, avokado, japansk tofu, morötter och inlagd ingefära och serverar med sushi och wasabi.
Quesedillas med ostig cashew- och jalapenofyllning, guacamole, syrlig svarta bönor-hummus och tomater
Äääntligen en bra ostersättning. Veganost är ju annars känd för sin gummikonsistens och artificiella lukt av fotsvett. Med det här receptet på cashewost får du istället ett krämigt och umamigt nötsmör. Så jävla mycket trevligare.
Hamburgare med pulled oumph, spicy coleslaw och curly fries
På fredagar är mitt matlagningssug nere på noll, och då passar den här rätten perfekt. Stek på oumph, strimla kål, vispa ihop en dressing och stoppa in pommes i ugnen = maximal göttighet för minimal ansträngning.
Har du lagat något extra gott på senaste?
-Annie
Följ mig på bloglovin’, instagram och facebook
14 kommentarer
Verkar fantastiskt gott 🙂 Kikärtorna måste jag testa!
Åh tack du! <3
Vad härligt att det känns så bra med veganmånaden! Tror du att du kommer fortsätta köra på? 🙂
Har varit orimligt sugen på bolognese på senaste tiden men liksom aldrig kommit till skott att laga. Ser fram emot receptet på din 😉 Kram
Jag kommer att äta myycket mer veganskt, det är jag säker på. Kanske en hel vegansk vecka i månaden och övriga veckor 4/5 veganska vardagsmiddagar.
Ja, bolognese är ju så härligt och höstigt! Jag tyckte att det receptet som jag lagade den här gången blev lite väl tungt, lite för mustigt. Det kan döda tomatsmaken lite och jag vill ändå ha en kraftig och söt tomatsmak.
DÖR vad pepp jag är på workation!!!
Kan det bli FÖR mustigt? 😉 Nä men fattar vad du menar, en vill ju ha den där lätta såsen också. Inte bara en såndär gryta som typ stelnar i kylen sedan pga för mycket bönor/linser/grönsaker/fyllning i allmänhet.
JAG MED! Ska bli så himla kul och peppigt!
Bolognesen lät verkligen enormt god! Blir så peppad av de här inläggen 🙂
Åh, jaa! Och det är ju både gluten-, soja- och köttfritt! <3
[…] driver bloggen Vegokäk! Senaste inlägget är en veckomeny som jag blir såå nyfiken på! ”Veckomeny 16 – Orimligt god veganmat!” Jag trillade in på hennes blogg av en slump, för ett par månader sedan (minns faktiskt inte […]
Vilken härlig blogg, massa matinspiration!
Har precis hittat dig så jag bara undrar om du är vegetarian eller om det är bara vegoinspiration?
Vad glad jag blir, tack! Hoppas att du ska hitta en massa recept som du kan laga 🙂
Jag är vanligtvis lakto-ovo-vegetarian, men testar den här månaden på att bara äta helvegetariskt (vegansk mat).
Läs gärna mer här:
https://vegokak.se/2016/09/01/14-fragor-om-veganmanaden-som-borjar-nu/
Om jag får säga det själv lagar jag en riktigt god vegobolognese (har egentligen bara ersatt köttfärs i mitt vanliga recept mot röda linser så någon riktigt revolution var det kanske inte men ändå…) Jag kör gul lök, morot, bladselleri och vitlök (mycket vitlök… 🙂 ) först på svag värme tills det är mjukt och sen bränner jag på så att det tar lite färg. En rejäl klick tomatpurée, ett par msk, låter det bränna in lite, sen i med linser (kan tänka mig att beluga blir bra men jag gillar att de röda linserna faller isär och får en mer köttig konsistens) som får fräsa någon minut innan en REJÄL skvätt rödtjut slås på. Sen matar jag med vatten tills linserna är välkokta och om såsen inte är tillräckligt såsig spär jag med pastavatten på slutet. Tycker nyckeln ligger i att bränna lite i botten mellan varven som en får glasera av med vinet, och mycket salt och vitlök. Har dock svårt att acceptera att något lagt till aubergine och soja..? Men, man får göra som man vill!
Det där låter supergott verkligen! Jag gillar inte heller tanken med aubergine, men soja tycker jag däremot är helt naturligt. Det är en massa umami och soja och det vill man ju ha mer av när man utesluter ost och kött 😉
Tack <3
[…] TILL DEN FÖRSTA VEGANSKA VECKOMENYN LÄNK TILL DEN ANDRA VEGANSKA VECKOMENYN Följ mig på bloglovin’ om du vill se hur det går med min veganmånad och om du vill spara […]
[…] TILL DEN FÖRSTA VEGANSKA VECKOMENYN LÄNK TILL DEN ANDRA VEGANSKA VECKOMENYN LÄNK TILL DEN TREDJE VEGANSKA […]