Lyxig vegansk citronpasta med kronärtskocka och belugalinser

Kronärtsskocka- och citronpasta

Nu så här efter påsken är jag ganska trött på tung mat och sötsaker. Istället är jag sugen på friska rätter som för tankarna till våren och sommaren. Stor bonus på att den här pastan är lyxig och lättlagad (= bra bjudmat).

Kronärtsskocka- och citronpasta

Fyll på receptet med smaker som du gillar – exempelvis chili och vitlök. Toppa med pinjenötter för extra lyx.

Lova mig förresten att du a) saltar pastavattnet ordentligt och b) behandlar din pasta med respekt och undviker att koka den för länge. Gärna 1-2 min kortare än vad paketet anger. Finns inget värre än sladdrig och osaltad pasta!

Citronpasta med kronärtskocka och belugalinser

För 2 personer

2 port linguine eller spaghetti
0,75 dl okokta belugalinser + dubbla mängden vatten
2 små citroner, skalet från båda och saften från ena
1 burk kronärtskockor i olja
125 g babyplommontomater
1/2 kruka timjan
1/4 buljongtärning
salt + färskmalen svartpeppar

1.Ta fram en liten kastrull och koka upp linserna tillsammans med buljongtärningen enligt instruktionerna på paketet, det tar runt 20 min.

2. Finriv under tiden av det gula på citronen (zestet) på ett rivjärn. Repa av timjankvistar och finhacka. Halvera tomaterna, hacka upp kronärtskockorna i mindre bitar och spara en del av oljan. Blanda sen kronärtskockorna i en skål tillsammans med citronzest, citronsaft, några matskedar av oljan och timjanhacket.

3. Koka upp pasta enligt instruktionerna på paketet + lite extra salt, eftersom all pasta blir godare då ❤

4. När linserna är klara och nästan allt vatten har kokat bort kan du ta bort kastrullen från värmen och ha i kronärtskockeblandningen i den lilla kastrullen. Rör om så att alla linserna blir invaggade i den härligt syrliga citronsmaken.

4. Slå av pastan när den är al dente i ett durkslag och blanda sen med innehållet i den lilla kastrullen i en större skål eller i pastakastrullen. Sen är det bara att dra några generösa varv med pepparkvarnen över pastan och att käka upp!

Kronärtsskocka- och citronpasta

-Annie

Följ mig på bloglovin’instagram, facebook och pinterest

MER GOD MAT:
– Vietnamesiska mackor, bánh mí
– Våfflor med veganskagen
– Mina samlade recept i februari

25 reaktioner på ”Lyxig vegansk citronpasta med kronärtskocka och belugalinser

  1. Hej! Hade tänkt göra din pasta med linser till min 50 års fest . Vi blir över 50 personer och undrar nu där för om du kan säga något om mängderna på ingredienserna till 50 Pers?

    Gilla

    • Hej! Ursäkta för ett sent svar! Jag har varit bortrest och inte kollat in på bloggen. Jag vet inte om festen har varit ännu, men jag tänker att det säkerligen går bra att flerdubbla mängden. 50 personer låter som väldigt mycket, så jag gissar att man får göra i många många omgånger. Och det är nog smartast att göra den som en kall pastasallad ❤ Lycka till!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s