Jag är så nöjd över att ha lyckats med en cashewröra som är fettig, salt och fullpackad med umami! Det är precis samma komponenter som bygger upp en bra ost. Jag vill dock inte jämföra röran med ost – för det här är en rätt som står på egna ben.
Röran kanske mer kan liknas vid ett dekadent och krämigt nötsmör. Perfekt till tacos, pasta eller som pålägg. Det kommer garrat fler recept än det här!
Följ mig på bloglovin’ om du vill se hur det går med min veganmånad och om du vill spara inlägg och recept. Jag postar också mycket innehåll på instagram och facebook.
FLER VEGANSKA TACOSRECEPT:
Frasiga tofutacos med ananassalsa, inlagd kål och jalapeñomajonnäs
Tacos med pulled oumph och creamed corn
Lyxtacos med mangoguacamole och chipotlesvamp
Quesedillas med ostig cashewröra
2,5 dl saltade och rostade cashewnötter
2,5 dl sojagrädde
0,75 dl flytande margarin, ICA:s eller Carlshamns mjölkfria
2,5 dl vatten
1 msk misopasta (hittas på “asiatiska” hyllan)
2 tsk b-jästflingor (hittas i hälsokostbutiker)
2 tsk stark senap
2 tsk tomatpuré
1 tsk paprikakrydda
1 tsk vitlökspulver
salt
jalapeños (byt till picklad rödlök om du inte gillar stark mat)
6-8 medelstora tortillabröd
Plocka fram all alla ingredienser och mått så att de är nära till hands. Smält smöret i en liten stekpanna med non-stickbeläggning och ha i senap, tomatpuré, paprikakrydda och vitlökspulver. Rör runt snabbt och häll i nötterna. Blanda runt och häll på vatten, misopasta och sojagrädde. Låt det stå och puttra i 5-10 min, eller tills såsen har tjocknat.
Häll i innehållet i en mixer eller matberedare och mixa tills det blir slätt. Lite kornigt kommer det nog att bli om du inte har en supermaskin, men det är okej – det blir förbannat gott ändå. Späd med mer vatten eller sojagrädde om du vill ha en tunnare sås. Smaka av och salta.
Finhacka jalapeños. Lägg i ett tortillabröd i en torr stekpanna med non-stickbeläggning. Bred cashewsås (några mm tjockt) på ena halvan av tortillabrödet och strössla över jalapeñoshack.
Vik sen över den torra sidan över sås-sidan, så att det bildas en halvmåne. Stek på högsta värme, tills brödet får färg på båda sidorna – det tar tar runt 2 min. Lägg på en tallrik för att svalna av något och upprepa processen. Klipp sen trianglar och servera med goda dippsåser. Exempelvis:
Svart bönhummus
1 burk svarta bönor
1 lime
sriracha
Häll av spadet från bönorna, pressa över en lime och mixa med en stavmixer. Smaka av med sriracha.
Enkel guacamole
2 avokados
1 lime
1 klyfta vitlök
örtsalt
Mosa avokado med en gaffel, pressa över lime och en vitlöksklyfta, salta efter smak och blanda runt.
Du kan också göra pico de gallo eller någon härlig salsa av tomaterna!
Bästa på länge!!
-Annie
9 kommentarer
du är så jävla bra. älskar detta. kan du mata mig, även?
LOVAR att mata dig om du kommer till Sverige/jag kommer till SF <3
Det här kan vara det godaste jag läst om på länge. En ostig cashewröra, det låter ju helt magiskt.
Åh vad roligt att höra 🙂
Det ser fantastiskt gott ut! 🙂
Taack!
[…] Tis – ugnrostade kikärtor, 3 såser och falafeltillbehör Ons – sushiskål Tor – quesedillas med ostig cashew- och jalapenofyllning och dippsåser Fre – hamburgare med pulled oumph, spicy coleslaw och curly fries LÄNK TILL FÖRRA VECKANS […]
[…] Ta ut skinkan ur kylen. Smeta på senap, strö över ströbröd, dekorera eventuellt med nejlikor och kör i ugnen på 225 grader i 15 minuter – eller tills griljeringen börjar få lite färg. Låt skinkan svalna av och servera den på något gott bröd, gärna med senap och min ostiga cashewröra. […]
[…] Inte ost, men en ostig cashewröra som jag tycker […]