Första veckan tillbaka efter semestern, nypremiär på bloggen och startskottet för veganmånaden – nu är hösten igång på allvar! Den kommande månaden är planen att gå loss i köket och att krossa en massa myter om veganskt käk.
Jag kommer endast att laga vegomat som är färgstark, smakrik och dekadent. Därför undrar jag självklar om du har något recept som jag bara måste testa? Länka till det eller skriv i kommentarerna så sammanställer jag allt i ett inspirationsinlägg sen!
Vill du förresten se mig när jag gör bort mig framför kameran under min veganutmaning så går det numera att följa mig på instagram stories.
Mån – gnocchigratäng
Tis – umamibomben
Ons – friterade halloumitacos
Tor – vietnamesisk nudelskål
Fre – paella
Gnocchigratäng
Vardagstrotjänaren som alltid levererar.
Umamibomben
För trött för att laga bibimbap? Gå på den här istället!
Friterade halloumitacos
Den här rätten ligger på min topp 3-lista över populära recept. Den är enkel att veganisera också!
Vietnamesisk nudelskål
Vegansk snabbmat i sitt esse.
Paella
Saffran + ris = <3
LÄNK TILL RESTEN AV MINA VECKOMENYER
-Annie
Följ mig och spara mina recept på bloglovin’
9 kommentarer
Ett av mina favvorecep just nu:: http://www.ambitiouskitchen.com/2016/03/roasted-sweet-potato-black-bean-salad-with-fresh-pineapple-corn-salsa/
Åh vad härligt det låter! Endast saker som jag tycker om. Tack!
Receptinspo kommer lastat!
– Supersnabb kikärtscurry med spenat (bara att utesluta halloumi och byta ut buljongen så blir den vegansk): http://www.ica.se/recept/kikartscurry-med-halloumi-717879/
– “Grilled portobello mushrooms with avocado chimichurri”, hörde jag mums? Det här receptet har jag inte provat själv (än) men det verkar väldigt gott och enkelt: http://minimalistbaker.com/portobello-steaks-avocado-chimichurri/?utm_source=bloglovin.com&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+MinimalistBaker+(Minimalist+Baker)
– Vegansk “tonfisk”sås: http://www.greenkitchenstories.com/penne-pomodoro-with-vegan-tuna/
– Belugabolognese (jag brukar utesluta crème fraîche men det finns ju såklart vegansk dito om en vill ha det lite krämigare): https://www.coop.se/recept–mat/recept/b/belugabolognese/
Men alltså är det ett skämt med hur mycket inspiration?? TACK du är grym!! <3
Idag gjorde jag den här.http://www.thisrawsomeveganlife.com/2015/10/mango-curry-with-chickpeas.html?m=1 Intressant med så mycket sötma från mangon. Jag är iaf inte van vid det. Men den var väldigt god! Jag skulle dock ha ökat mängden kikärtor och hade nog i tre gånger så mycket kryddor!
Min to go-rätt är annars vad min pojkvän kallar “Claras pasta”. Mina föräldrar gjorde den mycket när jag var liten men då med skinka och grädde. Koka pasta, ha i havregrädde så det blir såsigt, häll i frysta ärtor och sojabitar som du har smaksatt med soja och liquid smoke. En variant på pasta carbonara men mer vardaglig.
Men åhhh vad nice!! Jag avgudar ju allt med mango. Tack för tipset på pastan!
Alltså, om en får tipsa om ett eget recept så är det här helt klart min favorit! Ett av de få som jag återkommer till om och om igen. Typ en gång i veckan minst. Så himla gott och umamispäckat och allmänt NOM-igt <3 https://cashew-kitchen.com/2016/02/11/thaisallad-med-sotsalt-tofu-rod-curry-jordnotssas-thai-salad-with-sweetnsalty-tofu-red-curry-peanut-sauce/
Den där gnocchigratängen ser ju för övrigt dögod ut… Min favoritmaträtt när jag var liten var mammas tortillinigratäng :'D Låter som att den här är i lite samma anda.
Alltså hur gott låter det inte??? Är så sugen på att kasta på mig din risburgare också! TACK <3
Haha, yes, lite samma rätt säkert! Så enkelt men kanongott också 🙂
Det är den mest tacksamma rätten ever <3 Allt blir gudomligt med en riktigt kick-ass dressing och så lite kolhydrater på det, i det här fallet risnudlar 🙂