Recept: frasiga halloumi- eller tofutacos med ananassalsa, inlagd kål och jalapeñomajonnäs

halloumitacos

Mitt första recept på bloggen får bli det godaste som jag har lagat på länge! Dessa tacos har fan allt: dom är frasiga, fettiga, söta och syrliga. Jag kan också lova att dom är lätta att laga – låt dig inte skrämmas av friteringsmomentet.

Jag har höftat en del och kommer inte på pricken ihåg vilka mått jag använde, så se till att du smakar av under arbetets gång och anpassar till dina egna smaklökar. Gillar du starkt kan du brassa på med rejält med chili, cayenne och jalapeño – om inte så kan du nästan utesluta alla starka grejer helt.

Glöm inte att följa mig på bloglovin’ om du vill spara mina recept och inte vill missa något. 

Halloumitacos

Friterad tofu/halloumi

1 pkt tofu/halloumi
2,5 dl pankoströbröd (brukar finnas på asiatiska hyllan, men går att byta ut mot vanligt stöbröd)
1,5 dl öl/bubbelvatten
1 dl mjöl
salt och cayennepeppar
massa raps/jordnötsolja

Ananassalsa

1/2 färsk ananas
1/2 rödlök
1 röd chilifrukt (kan uteslutas)
1 st lime
1 msk socker

Inlagd kål

1 huvud salladskål och/eller motsvarande mängd rödkål
2 dl vitvinsvinäger
1 dl vatten
1 dl socker

Jalapeñomajonnäs

1 dl majonnäs
inlagda jalapeños efter smak (jag använde 1/2 liten burk, men då blev det ett jävla drag)

Till servering: mjuka tortillabröd 

Halloumitacos

Arbetsgång:
Allt går att förbereda förutom tofun/halloumin.

Börja med kålen: hacka eller strimla fint. Blanda vinäger, vatten och socker tills det löser upp sig och massera in lösningen i kålen, som du lägger i en stor skål. Låt stå i kylen minst 20 min.

Salsan: finhacka ananas, rödlök, chili, strö över socker, och pressa över en lime.

Majonnäs: finhacka jalapeñon och blanda med majonnäsen.

Tofun/halloumin: mät upp mjöl i en skål och vispa sen ihop med öl. Förbered en tallrik med panko, cayenne och salt. Smaka av ströbrödsblandningen! Du som använder halloumi kan ta det lugnt med salt, men du som använder tofu behöver inte vara blyg.

Skär halloumin/tofun i 1/2-1 cm tunna skivor och doppa först i ölsmeten, låt överskottet rinna av och rulla sen i panko. Lägg upp på en tallrik och hetta under tiden upp ett tjockt lager med olja i en stekpanna. När oljan är riktigt varm kan du fritera ungefär 4 tofu/halloumibitar åt gången. Lägg på ett ugnsgaller eller en bit papper och låt överskottsfettet rinna av. Sen är det bara att börja bygga tacos.

Halloumitacos
Halloumitacos
Halloumitacos
Halloumitacos

Ät och njut!

Halloumitacos

– Annie

23 reaktioner på ”Recept: frasiga halloumi- eller tofutacos med ananassalsa, inlagd kål och jalapeñomajonnäs

    • Vad glad jag blir 😀 Det är ett av mina absoluta favoritrecept just nu! Kan verkligen rekommendera att köra den picklade kålen också, det gör sig så sjukt bra med den feta majonnäsen och den frasiga halloumin ❤

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s