Varannat recept jag lägger upp nuförtiden är typ en gräddig pasta? Jo men det är ju bara för att jag käkar det typ hela tiden, eftersom det både är sjukt tillfredsställande och snabbt.
FLER GRÄDDIGA PASTOR: spenatpasta, saffranspasta, kantarellpasta
Med just den här gräddpastan har jag lyckats ställa käk på bordet inom 15 min och dessutom bara smutsats ner en kastrull och en skärbräda (vill man ha ännu mindre disk kan man skita i skärbrädan och riva ner mozzarellan och basilikan med fingrarna).
Typisk bra vardagsmat alltså!
Vill ni spara det här receptet och inte missa nya inlägg från mig tycker jag att ni ska följa mig på Bloglovin’.
Gräddpasta med tomat, mozzarella & basilika
4 portioner
500 g pasta
1 kruka basilika
250 g mozzarella (vegan: stekta göttbullar)
3 dl havregrädde
1 dl chilisås av ketchuptyp
1 tsk vitlökspulver
jag slängde också i några överblivna körsbärstomater
Gör så här
Koka upp pasta i rejält saltat vatten och strimla basilika och tärna mozzarella i valfri storlek under tiden.
Häll av pastan när det är ungefär 2-3 minuter kvar på koktiden. Behåll värmen på plattan och häll i grädde och chilisås i den varma kastrullen. Smaka av med lite vitlökspulver och salt.
Ha i pastan och låt den bli klar i såsen. Avsluta med att röra ner mozzarella och servera med basilika vid bordet.
– Annie
4 kommentarer
mmmmmm åh JA till gräddiga pastor <3
❤️❤️❤️
det här ser ut som en pasta helt i min smak, verkligen! Heeeelt min smak! Jag har den pastasorten hemma så nu lockar det extra mycket 🙂
Asså! Den här gjorde jag såååå fort och har aldrig lyckats så med en sås lol!! Hade i lite kantarellfond och HP-sås i brist på chili och omfggggg.. TACK för receptet och inspirationen ❤️