Det här är ett sånt rätt där jag känner att jag knappt behöver skriva ut receptet eftersom det är 0 krångel och bara en riktigt najs vardagsmiddag. Men vi kör.
Ni följer väl mig på Bloglovin’? Där kan ni spara mina recept + slippa missa mina andra inlägg.
Enkel koreansk och vegansk skål
2 portioner
1 paket oumph salt & smoky
0,75 dl gochujang*
1 vårlök
0,5 gurka (ej i bild)
1 msk neutral olja
sesamfrön att garnera med
*Fermenterad koreansk chilisås, finns i välsorterade butiker på asiatiska hyllan
rostad lök
Ris
2 dl sushiris, gärna extra bra från någon asiatisk livs
0,5 tsk salt
1 tsk socker
2 tsk ris- eller vitvinsvinäger
Gör så här
Koka riset efter anvisningarna på paketet.
Hacka under tiden vårlök och gurka. Tina edamame (exempelvis i micron).
Stek också på oumph i olja. Bitarna ska få stekyta, vilket borde ta typ 5 min. Ta bort stekpannan från värmen, häll på gochujang och blanda.
Fyll en skål med det färdiga riset, oumph, edamame, rostad lök och garnera med sesamfrön och vårlök.
Ta en fin bild för insta eller inte 🙂 Blanda runt och käka upp! Låtsas btw ha pinnar här, men egentligen slevade jag i mig allt med sked.
– Annie
Jag finns på Bloglovin’, Instagram och Facebook.
DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:
– Rispappersrullar
– Bánh mí – vietnamesiska mackor
– Ramen med svamp- och ingefärsbuljong med 4 sorters lök
5 kommentarer
Men ÅH vilka bra recept du har! Har velat försöka mig på en vegetarisk/vegansk vecka här hemma.. bra inspiration! 🙂
Åh vad roligt! Fint att höra! Kör på. Tack för din kommentar <3
Åh nice! Hittade inte gochujang så jag ersatte det med en blandning av soja, misopasta, sesamolja, sambal oelek och honung. Blev skitgott det med men ser fram emot att testa originalreceptet nån gång 😀
Men vilken grym uppfinningsrikedom!! Låter riktigt bra ❤️ Tack för din kommentar!
[…] EN ANNAN SNABB RÄTT: Enkel koreansk och vegansk skål […]