Dags för ännu en veganisering av ett populärt recept: August skitgoda korvstroganoff. När min kompis visade mig hur sjukt god den här annars ganska så trötta skolköksklassikern kan bli med några justeringar blev jag skitglad.
DU KANSKE OCKSÅ GILLAR: bästa veganska carbonaran
Mycket grädde, massor av tomatpuré av bra kvalitet, lite syra från citron och absurda mängder svartpeppar gör att det händer mycket mer än i en klassisk stroganoff.
Jag brukar köra med helfet kogrädde efter August rekommendationer, men i veckan testade jag att köra med havregrädde. Resultatet: jag märkte ärligt talat ingen skillnad. Förutom att veganvarianten gjorde sig bättre dagen efter i matlådan än kovarianten! SÅ BRA.
DU KANSKE OCKSÅ GILLAR: friterad tofu i ölsmet med dillmos
Missa inte nya recept genom att följa mig på Instagram!
Den bästa veganska korvstroganoffen
4 port
400 g vegokorv (jag tycker att Goodstores rökta eller Sorunda chorizo fungerar bäst)
5 dl grädde, exempelvis havre
1 liten citron
1 gul lök
3/4 tub bra tomatpuré
1/2-1 tärning grönsaksbuljong
1-2 msk färskmalen svartpeppar
en bunt bladpersilja
1 msk neutral olja till stekning
Servera med ris som du kryddar med grönsaksbuljong och kokar tillsammans med två klyftor vitlök. Eller någon annan valfri kolhydratkälla – typ pressad potatis, pasta eller bulgur.
1. Koka ris.
2. Finhacka korven och knaperstek i olja tillsammans med absurda mängder färskmalen svartpeppar. Det kan inte bli för mycket.
3. Släng i löken och stek runt tills det luktar gott och löken ser mjuk och go ut.
4. Sen är det dags för tomatpurén och grädden. Smula även i 1/2 tärning grönsaksbuljong. Tillsätt mer senare om du vill ha mer salt.
5. Låt det stå och puttra ett tag så att grädden får reduceras och gotta till sig. Slutresultatet ska vara såsigt, men inte stabbigt. Håll koll och ställ av värmen när du är nöjd med konsistensen.
6. Skär en citron i två delar och pressa över en del i taget och smaka av. Jag rekommenderar att du kör på båda halvorna, men jag är också väldigt förtjust i citron! Blanda i hackad persilja och servera med det färdiga riset + mer svartpeppar. Mmmmmmmm
-Annie
Jag finns på bloglovin’, instagram och facebook
11 kommentarer
Åh jag sitter här med den vegetariska stroganoffen precis uppäten. Den är så gudomligt god, och jag som inte ens gillar sojakorv annars. Måste verkligen testa med sojagrädde nästa gång. 🙂
Åhh vad glad jag blir Wilda! Tack <3
Okej, finns det nån med bra förslag på anda veganska substitut en kan ersätta korven med i det här receptet? Älskar ju verkligen det men alla korvar innehåller ju soja :(((
Jaa! Två förslag: portabello eller kikärtor! Jag tycker att såsen är hela meningen ändå <3
haha, gjorde själv en vegostroganoff här hemma för första gången, men använde halloumi istället för korv. kan också rekommenderas!
Jaa allt med halloumi är ju gott alltså! <3
[…] – grekisk bulgursallad med souvlakidressing Tis – lyxig citronpasta Ons – korvstroganoff Tor – pasta med min bästa tomatsås, mandlar och parmesanströssel Fre – friterade […]
[…] DU KANSKE OCKSÅ GILLAR: det bästa receptet på vegansk korvstroganoff […]
[…] – min bästa lasagne Tis – syrlig sallad med äpple och baljväxter Ons – vegansk korvstroganoff Tor – utemiddag på Mosebacke Etablissement Fre – seitanstek med mäktig […]
[…] – Citronrisotto med parmesantricket – Umamibomben – enkel vegansk bibimbap – Det bästa receptet på vegansk korvstroganoff […]
[…] 1. Den bästa korvstroganoffen […]