Recept: vegansk misosoppa med pasta, svamp och tofu

Misosoppa med pasta

Jag älskar misosoppan som man får till sushi, men tråkigt nog är den oftast inte vegetarisk misopasta i butikerna, så det är bara att surpla loss!

Att kombinera med nudlar är klassiskt och alltid smarrigt, men visste du att det faktiskt går utmärkt att variera med pasta? Pasta och nudlar är i princip samma sak (vetemjöl) och jag tycker att perfekt tillagad linguine eller spaghetti ofta är godare än nudlarna som finns tillgängliga i vanliga butiker.

Det är mycket mer tuggmotstånd i pastan och den är ofta av högra kvalité än nudlarna. I den här soppan kan du slänga i det mesta, men det här är vad jag använde.

Du kanske också gillar:
Snabb vegansk bouillabaisse med olivfocaccia

Misosoppa med pasta

Vegansk misosoppa med pasta

2 port

Jag måste slänga in en brasklapp här: måtten är ungefärliga och särskilt osäker är jag på vattenmängden. Försök att avgöra vad som är rimligt under arbetets gång. Jag lovar att bli bättre på att komma ihåg exakta mått!

100 g pasta
1 hackad vårlök/salladslök/bit av en purjo
2 msk misopasta (hittade min på asiatiska hyllan)
5-10 svampar, ex skogschampinjoner och/eller shiitake
125 g gröna sojabönor
1 pkt färdigmarinerad tofu eller gochujangtofu i tunna skivor/tärningar
1 liter vatten
2 tärningar (minst) grönsaksbuljong
neutral olja att steka i, ex raps eller jordnöt
ev sesamfrön

Börja med att läsa igenom hela receptet

1. Svamp: hacka svampen och stek i olja, tills den har släppt ifrån sig all vätska. Salta och peppra. Om du vill kan du köra i en vitlöksklyfta. Ställ åt sidan eller behåll på ettan.
2. Koka upp vatten i en stor kastrull tillsammans med grönsaksbuljong. Häll upp lite av det kokheta vatten i en liten skål och lös upp misopastan – annars kan det bli misoklumpar istället för misobuljong. Häll sen tillbaka lösningen i kastrullen.
3. Kör i pasta och låt koka några minuter kortare än koktiden. Värmen från vattnet kommer att göra att pastan fortsätter att mjukna efter tillagningen. Smaka av och kontrollera saltmängden och tillsätt eventuellt mer grönsaksbuljong. Häll i sojabönorna i vattnet mot slutet – dom blir klara på 2 min.
4. Tofun: under tiden som du kokar pastan, stek tofun på hög värme tills den får färg på båda sidorna.
5. Låt var och en fylla på sin egen soppskål med soppa, hackad vårlök, svamp, tofu och sesamfrön.

Misosoppa med pasta

-Annie

Några andra goa veganrecept:
-Frasiga veganska raggmunkar med rökig och knaperstekt tofu
-Veganska lyctaxos med mangoguacamole och chipotlesvamp

Följ mig på instagram, bloglovin, pinterest och facebook

11 reaktioner på ”Recept: vegansk misosoppa med pasta, svamp och tofu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s