Visst är såna där påsar med gnocchi geniala?! Koktiden är typ 1 minut och så är det en hybrid av mina favoritkolhydrater: pasta och potatis. Mitt råd är att käka det minst en gång i veckan för ett enklare och smarrigare liv.
Innan veganmånaden gjorde jag ofta en gnocchigratäng i ugn med min godaste tomatsås, kalamataoliver, massa färsk basilika och feta eller mozzarella. Jag var rätt så säker på att osten var livsnödvändig, men sen när jag testade utan visade det sig att den inte var det.
DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:
Den bästa veganska carbonaran
Många märken med gnocchi använder sig av ägg, men jag hittade den här på Hemköp i Hornstull
Jag vill ändå absolut ha något milt som bryter av mot den kraftiga tomatsåsen och de salta oliverna, och jag testade därför att mixa Oatlys havrebaserade färskost påMackan med basilika. Det blev bra! Inte samma sak som ost förstås, men en syrlig och örtig kontrast.
Jag kom också på att det var helt onödigt att göra en gratäng när jag lika gärna kunde göra allt i pannan. Diskminimering ftw. Opedagogiskt nog hällde jag dock upp allt i en form som ni ser, men det var helt enkelt för att det blev snyggare på bild. Sorry till Max som fick göra extra disk <3
DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:
Lyxig vegansk citronpasta med kronärtskocka och belugalinser
Så varsågoda, en rätt som tar väl under 30 min, är helt vegansk, producerar minimalt med disk och är skitgod.
Följ mig på bloglovin’ om du inte vill missa inlägg och spara mina recept. Jag postar också mycket innehåll på instagram och facebook.
Vegansk one-pan gnocchi
3 portioner
2 påsar vegansk potatisgnocchi
1-1,5 burkar Oatly påMackan
1 kruka basilika
1 burk urkärnade kalamataoliver (Zetas är bäst)
2 burk krossade tomater av bra kvalité
3 msk flytande veganskt smör (ICA/Carlshamns mjölkfria)
2 msk tomatpuré
1/2 gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk socker
1 tsk örtsalt
1 tsk chiliflakes, eller efter smak
Hacka och stek lök, vitlök och chiliflakes i lite olja i en stor stekpanna. Tillsätt tomatpuré efter 2-3 minuter. Rör runt så att purén tunnar ut sig. Häll över krossade tomater. Strö över socker och örtsalt. Låt såsen stå och puttra på medellåg värme i 10 minuter.
Finhacka under tiden en kruka basilika. Blanda hälften av hacket med påMackan. Använd eventuellt en mixer.
Häll i gnocchi i pannan och låt den koka tillsammans med tomatsåsen i runt 5 minuter, eller tills all gnocchi har mjuknat. Rör runt då och då. Avsluta med att tillsätta smör, hackad basilika och blanda runt. Smaka av och justera kryddningen. Klicka ut påMackan över allt och käka upp!
-Annie
Jag finns på bloglovin’, instagram och facebook
11 kommentarer
Alltså one pot <33 Måste göra det i veckan känner jag. Är så sugen på något med broccoli så det får det nog ta och bli!
Bästa <3
Ser absolut delish ut!!!! Måste prova någon dag!
[…] – dumplings Tis – one-pan gnocchi med basilikafärskost Ons – citronrisotto med belugalinser och pistagenötter Tor – banh mí Fre – […]
[…] söndags la jag upp ett recept på en one-pan gnocchi med basilikafärskost som jag blev ganska nöjd med. Det fick snabbt en massa likes på insta och i vegangruppen på […]
[…] souvlakidressing Tis – lyxig citronpasta Ons – korvstroganoff Tor – pasta med min bästa tomatsås, mandlar och parmesanströssel Fre – friterade […]
[…] supertips om du vill göra livet mycket enklare är att göra sprängda kroppkakor. Köp en påse potatisgnocchi, smörstek och servera tillsammans med fyllning, lingonsylt och orimligt mycket smält […]
[…] – Vietnamesisk nudelskål Tis – Pasta med den bästa tomatsåsen Ons – Seitanstek med pepparsås och ostig potatisgratäng Tor – Asiatisk korv med […]
[…] vardagsrätt som piggas upp med frisk citron. FLER SNABBA PASTARECEPT: 3 snabba pastasallader One-pan gnocchi Lyxig vegansk citronpasta Gnocchi med vitlöksfärskost och […]
[…] – Pizza med kronärtskockskräm och oliver (recept: Polichinelle) Tis – One-pan gnocchi Ons – Ölpanerad och friterad tofu med dillmos och veganskagen Tor – […]
[…] Tomat, mozzarella och basilika går liksom inte att tröttna på! Tidigare har jag lagt upp min veganvariant av den här rätten, men det här är alltså […]