När våren och sommaren kommer vill jag äta färsk frukt i mängder. Jag är en anhängare av frukt i mat och jag har det gärna i mina sallader, på pizzan eller som här – på mackan. En vanlig Caprese innehåller tomat, mozzarella och basilika, men jag har gjort två annorlunda varianter: en med jordgubbar och en med mango och avokado. Och helvete vad gott det blev! Kombinationen av det söta från frukten och det milda från mozzarellan kan bäst beskrivas så här:
<3 <3 <3 <3 <3
Det är också gott att byta ut tomaten mot en mogen nektarin. På toppen har jag ringlat balsamico-creme.
Det här är också mitt bidrag till Monthly Makers vårtema. För dig som inte vet vad det är så är det en öppen utmaning i kreativitet, som går ut på att skapa utifrån ett gemensamt månadstema. En riktig toppengrej! Läs gärna mer på Monthly Makers hemsida eller hos månadens bloggvärd Ruth, som bloggar på hungryheart.se
Nu hoppas jag på att vi får en lång, fruktfylld och solig vår!
-Annie
Följ mig på bloglovin, pinterest, instagram och facebook
FLER RECEPT SOM INNEHÅLLER FRUKT:
– Friterade halloumitacos med ananassalsa, jalapenomajonnäs och picklad kål
– Veganska lyxtacos med chipotlesvamp och mangoguacamole
26 kommentarer
Åh vilken rolig grej! Supersmart bidrag! Matlagning kan ju verkligen vara ett så mäktigt kreativt uttryck och du bevisar det om och om igen. Det här ser ju helt gudomligt gott ut!
Men TACK vilken fin komplimang! Ja, jag hade inte ens tänkt på det innan, jag har inte sett min matlagning som något kreativt. Men det är den ju! Så kul att släppa loss det tankesättet i köket 🙂
Men alltså dör för detta! Låter så sjukt gott!!!
Taaack <3 Alltså testa, det var ju verkligen busenkelt!
men löööv till dig & din blogg också, sjukt bra inspo! Är inte vegetarian men äter mycket vegetariskt och din blögg gör det ju betydligt enklare att vara en sådan:)))
<3
Är själv långt ifrån anhängare till frukt i mat men just detta såg faktiskt riktigt najs ut!
Haha nooo! Frukt som är så gott 🙂
Men ja, dessa är grymma!
Men åååh, så gott det låter och ser ut! Vilka underbara bilder du tagit och vilket fint bidrag till månadens tema 🙂
Taack! Vad glad jag blir 🙂
alltså! så sjukt fin och kreativ tolkning på temat. ser så dödsgott ut dessutom. grymma du!
Men TACK 😀 Vilken fin kommentar <3
Wow, det ser så otroligt lockande ut både bildmässigt och smakmässigt! Jag som mest förknippat frukt i mat med kassler och ananas, sparar ditt recept till nästa vårmiddag.
Tack <3 <3
Alltså det ser så jääääääkla goott ut! <33
Mums! Ser himlars gott ut!!
Åh tack! <3
Det här ser såvansinnigt gott ut! Är ett stort fan av Caprese och Bruschetta i vanliga fall. Detta låter vansinnigt gott!
Vad roligt! Det blev verkligen toppenbra om jag får säga det själv (ja det får jag) 🙂
Tack!
Jag dreglar! Måste testa detta i sommar. 🙂 ps. Kom att tänka på smultron, som jag gillar att blanda ner i sallader eftersom de smakar så mycket trots att de är så små.
Men åh vilken underbar idé!
Så kul med ett matbidrag! Och det ser helt sjukt gott ut!
Taack <3
Alltså detta låter och ser så sanslöst gott ut! Kan säga att det knorrade till i magen trots nyss uppäten och ganska rejäl frukost. Jag tycker också om när en blandar i söta och syrliga smakar i maten!
Tack! Ja det är en höjdare <3
[…] Det går att hitta på bland annat Granit, Åhléns och Cervera. Recept: Caprese med sommarfrukter […]