Även om min matlagning för det mesta går ut på att ta fram nya recept så händer det att jag blir mer sugen på att bara göra något som känns bekant. Pasta pesto är en typisk sån rätt, som jag inte känner att jag behöver krångla till i onödan. Bara att följa något klassiskt recept och köra. Matkreatörshjärnan får vila samtidigt som jag gör något som jag tycker är skitgott.
Och idag blir det helt enkelt det. Ett högst o-unikt men schysst recept!
Meeen innan vi går på det skulle jag kort vilja ta upp en annan sak: Vegokäk har äntligen fått ett nytt utseende!!! Och ett receptindex!! Jag behövde visst gå och skjuta på det i 1,5 år innan jag var redo, men nu är alltså det mesta på plats, åtminstone designmässigt.
Jag har verkligen behövt den här förändringen. Dels för att jag har velat ha ett proffsigare utseende som kommunicerar det jag vill att Vegokäk ska kommunicera (enkel, lustfylld och rejäl matlagning) och dels för att jag vill att det ska bli smidigare för er att navigera härinne.
Numera hittar ni mitt receptindex och mina veckomenyer i en genväg högst upp under headern, och det blir lättare att bläddra bland gamla recept och kategorier eftersom jag endast visar rubrik + bild på allt som ligger i arkivet. Det är bara det första inlägget på sidan som jag visar i sin helhet.
Jag är SÅ nöjd över att ha investerat i att anlita megaproffset Sara Edström för att göra min nya grafiska profil. Hon har verkligen lyckats ta fram en logga, header och färger som känns som jag. Ett sånt jävla lyft! Tack Sara. Ett enormt tack också till Saskia Cort som ritade min gamla header <3 <3
Det är fortfarande en del grejer som ska fixas härinne (städa upp bland kategorier och sen lägga dessa i menyn högst upp så att dom blir enkla att hitta i mobilen, lägga till miniatyrbilder för alla gamla inlägg, skriva en ny “om”-sida och en ny säljsida + en massa annat småfix), men nu är ändå det viktigaste på plats.
Hoppas att ni gillar det nya lika mycket som jag! Nu är bloggpeppen total!
Missa inte några inlägg och spara recept genom att följa mig på Bloglovin’.
Pasta pesto
4 portioner
500 g pasta
2 krukor basilika
0,5 dl olivolja till att börja med
125 g parmesanost
1 klyfta vitlök
50 g pinjenötter (solrosfrön för billigare variant)
salt & färskmalen (!!) svartpeppar
125 g babyplommontomater
250 g burrata (gräddfylld mozzarella), om ni känner er lyxiga
Gör så här
Koka upp pastavatten med skitmkt salt och plocka fram alla ingredienser och en stavmixer.
Om ni pallar: rosta pinjenötterna i en het torr stekpanna. Skaka ofta. Nötterna ska börja dofta och ta färg, vilket inte tar mer än någon minut. Häll av i en skål så att nötterna inte bränns på eftervärmen.
Kör i pastan i det kokande pastavattnet och häll av den när den är al dente. Gör peston under koktiden.
Riv parmesanost, plocka basilikablad och mixa med en stavmixer tillsammans med olja, nötterna och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt mer olja om peston känns för torr.
Halvera tomaterna och burratan och servera med den färdiga pastan som blandas med peston. Bomba med färskmalen svarteppar!
– Annie
Jag finns på YouTube, Bloglovin’, Instagram och Facebook.
9 kommentarer
Gillar den nya desigen och så nice med receptindex 🙂
Åh vad roligt! Tack för din kommentar <3
Vilken snygg design och härliga recept! (gillar ditt sätt att skriva också, känns så nära och befriande på något sätt) 🙂
Åh tack ska du ha! För alla tre komplimangerna ❤️ blir superglad!
Så himla snyggt och kul med receptindex!
Tack så jättemkt Amanda! ❤️❤️
Super duper fint !!!!! 🙌🏻🙌🏻🙌🏻
Tack Malin!! ❤️
Så fin design! Det speglar dig väldigt mycket, lekfull och grön <3