Ok, här har ni en kronärtskockspasta som jag inte har så mycket att säga om annat än att jag tycker att ni ska testa den! Finns väl inte mycket att förlora på att laga en skitenkel pasta va.
Missa inte nya recept genom att följa mig på Instagram!
Kronärtskockspasta
4 portioner
500 g pasta
4 klyftor vitlök
1 kruka gräslök
100 g mandlar, gärna rostade och saltade
1 burk (290 g) kronärtskockor i olja
1 citron, zest + saft
0,75 dl olja från kronärtskockorna/annan olja
2 tsk chili flakes, eller efter smak
salt & färskmalen svartpeppar
Gör så här
Börja med att finhacka gräslök och mandlar. Finriv citronzest (det där yttersta gula skalet). Skiva vitlök tunt och hacka i mindre bitar.
Koka upp pasta och kom ihåg att inte mesa med saltet – hiva i ungefär 1 msk!
Plocka fram en stor stekpanna och fräs chili flakes och vitlök i kronärtskocksoljan på medellåg värme, utan att den tar färg i runt 3-4 minuter. Tillsätt kronärtskockorna, rör runt och ta av värmen i väntan på att pastan ska bli klar.
Spara åtminstone 2 dl av det stärkelserika pastavattnet och häll av pastan när det är någon min kvar på koktiden. Ha genast ner pastan i stekpannan (som nu kan få åka tillbaka på medelvärme). Rör runt och ha i 1 dl pastavatten. Vill man ha det såsigare (det vill jag) kan man ha i resten av vattnet.
Plocka bort från värmen, ha i pressad citronsaft och citronzest. Toppa med mandlar och gräslök vid bordet och servera med massa färskmalen svartpeppar.
– Annie