Jag är nästan helt knäckt efter en vecka med tidiga morgnar och långa, hårda dagar som brevbärare. Turligt nog har jag haft all markservice täckt av min snubbe, inklusive matlagning – så jag har ändå kommit undan lindrigt.
En sån lyxbehandling kan jag dock inte ta för givet, och om jag hade bott ensam hade jag behövt sköta mitt näringsintag själv. Då hade jag sannolikt satsat på en stor omgång av min bakissallad (alternativt klassikern smågodismiddag). Den är grym!
Arbetsinsatsen är låg i förhållande till resultatet: en kanongod rätt som är fullproppad med fett och kolhydrater, samtidigt som den är fräsch.
Innan jag går på receptet vill jag passa på att påminna om att lämna in era tomatbidrag till Månadens gröna inne hos Ulrica/Krii’s Kitchen. Jag själv jobbar på en vegansk pastarätt som jag tror starkt på!
Bakissalladen
4-5 rejäla portioner
500 g pasta
1 gurka
minst 250 g babyplommontomater
1 burk kalamataoliver
ca 10 skogschampinjoner
2 st avokados
300 g fetaost
1-2 klyftor vitlök
olivolja
balsamvinäger
salt & peppar
Skiva champinjoner och stek i olja på hög värme under omrörning. Ta fram en kastrull efter runt 5 minuter och koka upp pasta i rikligt saltat vatten. Efter ytterligare 5 minuter eller när champinjonerna har släppt ifrån sig nästan all vätska kan du tillsätta vitlök i stekpannan och sen fortsätta steka i 2-3 minuter – och sen ställa åt sidan. Hacka tomater, gurka och avokado. När pastan är klar, skölj av den kallt vatten, så att den sen serveras ljummen. Blanda pasta och grönsaker i en stor skål, smula över feta och häll i oliver. Avsluta med olja och vinäger efter eget tycke och smak.
-Annie
Följ mig på bloglovin’ om du vill spara det här receptet och inte vill missa mina inlägg
7 kommentarer
Åh, ser så gott ut! Och plus, måste bara säga att det där är ca den bästa pastaformen någonsin??? Älskar den, hah”
Åh ser riktigt gott ut :D. Nu är jag sällan bakis då jag dricker alkohol väldans sällan, och dricker jag är det någon öl eller ett glas vin på sin höjd men man kan ju äta ändå 🙂
men eller hur :((
Enkla pastarätter är inte att underskatta. Jag brukar göra en liknande version fast med soltorkade tomater för lata dagar – mums!
Mums vad gott kram
Ser underbart gott ut!!
Det där såg riktigt gott ut!