Jag vet inte hur ni känner, men tanken på korvstroganoff är vanligtvis inte något som gör mig särskilt upphetsad. Det blev det dock ändring på när jag fick nys om det här receptet! Det har lovprisats av flera oberoende källor, så jag var ju bara tvungen att testa.
Min polare August som är upphovsmakare gick snällt med på att dela med sig av sitt recept – jag tackar för det. Hemligheten är denna: riktigt mycket helfet grädde, mängder av färskmalen svartpeppar, persilja och en hel färskpressad citron. Jag kan inte nog betona hur mycket citronen gör för att putta upp rätten till en helt annan liga! Så jävla gott blev det.
När du tror att det är för mycket svartpeppar är det bara att köra på lite till
Den bästa vegetariska korvstroganoffen
4 port
400 g tinad sojakorv
5 dl fet grädde
ca 1 medelstor citron
1 gul lök
0,5 tub bra tomatpuré
1 tärning grönsaksbuljong
färskmalen peppar – massor
persilja – massor
smör eller olja till stekning
Till servering: ris som du kryddar med grönsaksbuljong och kokar tillsammans med två klyftor vitlök. Eller någon annan valfri kolhydratkälla – typ pressad potatis, pasta eller bulgur. Du kommer förresten ej ångra dig om du lyxar till det med pressgurka till det här!
Såhär gör du:
1. Koka ris.
2. Finhacka korven och stek med rejält med fett och absurda mängder färskmalen svartpeppar.
3. Släng i löken och stek runt tills det luktar gott och löken ser mjuk och go ut.
4. Sen är det dags för tomatpurén och hela det där gräddpaketet. Smula även i 0,5 tärning grönsaksbuljong. Tillsätt mer senare om du vill ha mer salt.
5. Låt det stå och puttra ett tag så att grädden får reduceras och gotta till sig. Slutresultatet ska vara såsigt, men inte stabbigt. Håll koll och ställ av värmen när du är nöjd med konsistensen.
6. Skär en citron i två delar och pressa över en del i taget och smaka av. Jag rekommenderar att du kör på båda halvorna, men jag är också väldigt förtjust i citron! Blanda i hackad persilja och servera med det färdiga riset. Mmmmmmmm
M-U-M-S
Har du något tips på god vegetarisk husmanskost eller någon tråkig rätt som blir otippat god med några små justeringar?
-Annie
Följ mig på bloglovin’, instagram, facebook och pinterest
MER GOTT:
– Mina samlade recept i mars
– Megakrämig soltorkad tomat-carbonara
– Tre spexiga recept med vegantacos
27 kommentarer
Nä korvstroganoff är verkligen inget att bli upphetsad över, men ibland blir jag ändå sugen på det. Den här varianten lät ju jättespännande, ska prova det nästa gång 😀
Haha, jaa gör det!
Åh det där låter gott!
Vad kul! Kan verkligen rekommendera dig att testa 🙂
Gott det såg ut 🙂
Tack ska du ha! 🙂
amen fy faaaaan vad gott. inte ätit detta på 1 st evighet. och ja, svartpeppar och citron gör allt bättre!
Hahaa 😀 Kör bara!
Sv: Ja första instinkten var att hoppa upp i båten direkt men konstigt nog så släppte rädslan ganska snabbt….
Svar: Hej! Tack för fin pepp – men också så jädrans trist såklart att du känner igen och håller med! Fin blogg du har förresten – tack för att du kommenterade så att jag hittade till den! <3
Tack för din fina kommentar! <3
Ja, den här gratiskulturen är verkligen sämst – men jag tror och hoppas att det håller på att bli ändring på det. Om alla tackar nej till gratisjobb kommer ersättningarna att stiga. Hoppas det i alla fall!
Men åh såå gott det ser ut!! Kramis
Taack! Kram 🙂
Tycker inte heller att korvstroganoff är så helfestligt men det här både såg och lät väldigt gott ut 🙂
Ja, jag blev faktiskt väldigt förvånad! En delförklaring kanske var att jag hade ganska låga förväntningar 😉
Mums!
🙂
men eller hur?? så sjukt gott och framförallt enkelt!
Det här receptet behövde jag verkligen! Jag har inte kommit på något kul att göra med min sojakorv, men nu så! Tack!
Vad kul att höra! Hoppas att du kommer att gilla receptet 🙂
[…] Vegetarisk stroganoff från Vegokäk. […]
[…] vegansk citronrisotto med belugalinser och pistagenötter Tis – vattenmelonsallad Ons – augusts skidgoda korvstroganoff Tor – grillat Fre – midsommarmat: västerbottenpaj, gubbröra och […]
[…] Vegokäks skitgoda stroganoff som även charmade flickvännen. […]
[…] för ännu en veganisering av ett populärt recept: August skitgoda korvstroganoff. När min kompis visade mig hur fantastiskt god den här annars ganska så trötta […]
[…] MER VEGETARISK HUSMANSKOST: – Frasiga veganska raggmunkar med rökig knaperstekt tofu – Friterad halloumi i ölsmet med potatis och kall sås – Skitgod vegetarisk korvstroganoff […]
[…] DU KANSKE OCKSÅ GILLAR: August skitgoda korvstroganoff […]
[…] Annies skitgoda stroganoff och att få bjuda en vän på […]