Den senaste tiden har jag gått omkring och suktat efter en rejäl tunnbrödrulle. Så jag gjorde slag i saken som ni kan se. Med lyckat resultat! Inte så konstigt, eftersom idén att ha potatismos i bröd är genial.
Inget ont om den klassiska tunnbrödrullen som finns i den lokala korvkiosken, men den här varianten tycker jag är ganska många snäpp vassare. Hemlagat smörigt potatismos, en schysst smakrik dressing och picklad rödlök gör hela skillnaden.
DU KANSKE OCKSÅ GILLAR: Friterad tofu i ölsmet med dillmos
Jag valde utöver det att hålla mina rullar relativt enkla med sojabullar, tomater, gurka och sallad. Vill du spexa till det har jag satt ihop en lista med andra goda grejer att stoppa i din tunnbrödrulle.
Förslag på alternativa tillbehör till tunnbrödrullar
🍀 Röd-, sallads-, grön- eller vitkål istället för salladsblad (+ för klimatsmart)
🍀 Vegansk skagenröra, örtmajonnäs, vitlökssås istället för dressing
🍀 Morötter, rädisor, vårlök istället för gurka och tomat
🍀 Ugnsrostade kikärtor, kryddad oumph, sojakorv eller färdig falafel istället för sojabullar
🍀 Örter som dill eller gräslök i potatismoset
MER VEGANSK HUSMANSKOST: Svamp- och nötbiffar med pepparsås
Vill du spara mina recept och inte missa nya inlägg? Bloglovin’ är toppen för det!
Vegansk tunnbrödrulle
4 portioner
8 stycken små mjuka tunnbröd
0,5 gurka
1 paket babyplommontomater
1 kruka krispsallad
1 paket Hälsans kök sojabullar
rostad lök
Potatismos
600 g mjölig potatis
3 msk (minst) smör, exempelvis veganskt
1-1,5 dl varm vätska (kokvatten, havremjölk och/eller växtgrädde)
1-1,5 tsk salt
Picklad rödlök
1,5 dl vatten
1 dl socker
0,5 dl ättiksprit 12%
1 stor rödlök
Stark dressing
1,5 dl majonnäs (Coop xtras lättmajonnäs är äggfri)
1,5 msk ketchup
1 msk dijonsenap
2 tsk sambal oelek
5 st cornichons, motsvarande 2 msk (går att byta mot saltgurka eller kapris)
1 vitlöksklyfta
Gör så här
Tina sojabullarna. Skala potatis och koka den i vatten och salt tills den nästan faller sönder.
Gör under tiden picklad rödlök genom att blanda vatten, socker och ättika tills sockret löser upp sig. Skiva rödlök tunt och lägg i vätskan.
Gör dressingen genom att finhacka cornichons och blanda med majonnäs, ketchup, dijon, sambal oelek och en pressad vitlöksklyfta.
Hacka gurka och tomat och stek på sojabullarna.
När potatisen är klar kan du hälla av det mesta av vattnet (spara lite vätska i botten) och mosa potatisen med en potatismosare. Tillsätt grädde/havremjölk och smör och blanda. Smaka av med salt.
Servera i tunnbröd med alla tillbehör!
– Annie
Jag finns på Bloglovin’, Instagram och Facebook.
6 kommentarer
Vad gott det låter! Och så härliga färger, en får ju riktiga vårkänslor bara av att titta på bilderna. Potatis(mos) i bröd är lätt en vinnare. Gillar till exempel även gözleme och börek med potatisfyllning.
åh tack!! Jag blev så himla nöjd med bilderna för en gångs skull <3 Jaaa vad gott det låter!
[…] tofu/halloumi i ölsmet mangoguacamole (passa på att köpa gul mango nu när det är säsong!) picklad rödlök jalapeñomajonnäs machésallad babyplommontomater nachos sriracha koriander för alla som gillar […]
[…] makaronisallad Tisdag: Pias tikkaspett Onsdag: kikärtsbiffar med tabouleh Torsdag: vegansk tunnbrödsrulle Fredag: pastagryta med gräddsås och tofu Lördag: indisk mangogryta Söndag: paj med färs, […]
[…] trötta vegoburgare, men det gör inte så mycket när man har massa grymma tillbehör. Min favoridressing och rökt […]
[…] makaronisallad Tisdag: Vegetariska spett med potatis Onsdag: kikärtsbiffar med tabouleh Torsdag: vegansk tunnbrödsrulle Fredag: pastagryta med gräddsås och tofu Lördag: indisk mangogryta Söndag: paj med färs, […]