ALLA vet ju att smeten är det bästa som kommer med att baka. Varför då ens göra sig besväret att stoppa in den i ugnen undrar denna lata person? Jag finner minsann inga bra argument för det.
Skäl till att du behöver detta recept i ditt liv (obs, inga överdrifter):
✓ Det går snabbt så in i helvete
✓ Det är så gott så att du eventuellt svimmar
✓ Det är veganskt (om du vill)
DU KANSKE OCKSÅ GILLAR: veganska fattiga riddare med björnbärssirap
Följ mig på Bloglovin’ om du inte vill missa inlägg och vill spara recept. Jag postar också mycket innehåll på Instagram och Facebook.
Vegansk kladdkakedipp
En skål
100 g smör, exempelvis veganskt flytande
2 dl ljust muscovadosocker
2 dl vetemjöl
1 dl mjölk, exempelvis havre
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
färsk frukt att dippa
oreos
Du kan också toppa dippen med exempelvis salta kex, smågodis, lakrits, polkagrisar eller liknande.
Receptet är inspirerat av Underbaraclaras fantastiska kladdkakemuffins.
Gör så här
Börja med att smälta smör. Blanda sen mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke. Vispa ihop mjölk och muscovadosocker i en annan bunke, så att alla sockerklumpar löser upp sig.
Vänd ner torrvarorna i bunken med socker och mjölk, blanda med en stor slev och tillsätt sen smöret. Om smeten blir för tjock kan du addera mer mjölk. För över kladdkakesmeten till en skål (men no shame om du äter direkt ur bunken!)
Klyfta upp frukt, krossa oreos över smeten och dippa sen lossssss.
– Annie
Jag finns på Bloglovin’, Instagram och Facebook
6 kommentarer
Men JA TACK vad jag behövde ett sånt här recept precis idag!! Så sant dessutom, smeten är det bästa – antingen får en göra dubbelsats så det finns marginal att provsmaka ordentligt eller helt enkelt käka upp alltsammans utan ugnens involvering! (Och på så sätt slipper en ju diska kakformen efteråt också!)
Haha braaa att du känner likadant som jag <3 <3
LÄGG ÄGG SÅ GOTT! Måste köpa muscovadosocker alltså. Hur konstigt är det inte att jag aldrig någonsin ätit det? Fast inte lika konstigt som att du upptäckte sötpotatis för bara något år sen 😉
Hahaha <3 Inte konstigt alls skulle jag säga! Jag som inte bakar så mycket använder det inte precis varje dag, men när jag väl bakar är det +++
Sötpotatis var kanske konstigare 😉 <3
ÅH, nu hamnade jag i syndens klor här kände jag. Härlig känsla! 😉 Mums!
Haha, underbart <3