Är det för sent för säsongen för en kantarellpasta? Man kan väl aldrig få för mycket kantareller tänker jag.
Gjorde den här pastan för ett samarbete på Instagram, men kom på att jag inte hade delat det här. Rekommenderas starkt om du vill impa på någon med vegansk mat!
Hatar verkligen när folk associerar vegansk mat med typ raw food, och den här rätten är liksom antitesen till det: asmycket fett, kolhydrater och salt. Precis som all den bästa maten alltså.
FLER PASTARECEPT: Samlade vegetariska recept
Missa inte nya recept genom att följa mig på Instagram!
Megagräddig vegansk kantarellpasta
4 portioner
10 g torkad svamp, för extra lyx
500 g kantareller
2 msk smör
1 schallottenlök
1 msk neutral rapsolja
1 tsk torkad timjan
1 dl vitt vin
1 dl vatten från den torkade svampen
4 dl havregrädde
1 msk kantarellfond
500 g pasta
flingsalt (gärna med karljohan-smak) och färskmalen svartpeppar
0,5 kruka färsk rosmarin
Gör så här
Lägg torkad svamp i blöt i några dl kokhett vatten. Där ska den sen ligga i minst 15 min.
Rensa kantareller. Stek ur vätskan ur kantarellerna i en stor stekpanna. Tillsätt smör när pannan har blivit torr och salta efter smak. Häll sen av svampen på en tallrik.
Finhacka lök och den torkade svampen som har legat i blöt och blivit mjuk.
Koka upp pasta i ordentligt jävla saltat vatten.
Stek lök ihop med olja och torkad timjan. Dra på vinet och låt hälften av vinets vätska koka borta. På med grädde, fond och den där svampvätskan som ger massa smak.
I med kantareller och låt det koka ihop. Smaka av! Kanske lite mer kantarellfond?
Häll i pastan när den nästan är klar i kantarellpannan. Rör runt och käka direkt med färskmalen svartpeppar, flingsalt och färska rosmarin.
– Annie