Jag vill nästan bara äta syrliga och friska grejer just nu. Citron! Mynta! Det är inte heller fel när maten går snabbt att laga som den här pastan. Koka pasta, hacka lite grejer och sen är det klart.
EN ANNAN SYRLIG PASTA: Lyxig citronpasta med kronärtskocka och belugalinser
Inspirationen till receptet kommer från Feasting at Home. Tackar för det.
Jag tror att pastan är perfa både som vardagsmiddag och som picknickmat. Snart så! Längtar så att jag går av efter att dricka torr fransk cider i försommarsolnedgången i Skinnarviksparken.
Vill du spara mina recept och inte missa nya inlägg? Bloglovin’ är toppen för det!
Syrlig vårpasta med edamamebönor, mynta och feta
3-4 portioner
400 g pasta
150 g feta eller lite salta nötter för en veganvariant
250 g gröna sojabönor
1 kruka mynta
2 små citroner
2 salladslökar
1 påse maché eller spenat
2 msk olivolja
färskmalen svartpeppar
salt!!
Koka pasta på det enda rätta sättet: med massvis med salt – minst 2 tsk/liter.
Finhacka under tiden salladslök och mynta. Finriv citronzest från båda citronerna.
Häll i sojabönorna i pastakastrullen strax innan pastan är perfekt al dente. Häll av pastan och sojabönorna i ett durkslag och skölj av den snabbt i kallt vatten för en ljummen pastasallad
Överför till en skål och häll över olivolja, saften från en av citronerna, salladslök, maché, mynta. Smaka av med färskmalen svartpeppar och tillsätt mer salt och olja vid behov. Blanda runt och strö över smulad feta.
– Annie
Jag finns på Bloglovin’, Instagram och Facebook.
7 kommentarer
Vilken härligt fräsch pastarätt! Och bilderna är så fina! Jag tror definitivt att den blir uppskattad på en picknick. Jag har funderat på att göra tofufeta inom snar framtid och detta är ju den perfekta rätten för det.
Åh tack! Jaa det funkar säkert kanon till! Vill gärna veta hur det går med det <3
Jag lovar att rapportera tillbaks till dig 😉
SÅ gott och jäklar vad snygga bilder! Grönt och gult alltså, måste ju göra det här om så bara för bilderna 😉 Och pasta är ju bäst. Alltid.
Åh tack <3 <3 jag blir så glad! Och ja, pasta är alltid bäst.
[…] salad is pretty straight forward; check out Queen Vegokäk’s blog for inspiration, maybe Spring Pasta with Edamame and Mint (where you opt the feta for salted peanuts) or make a salad style dish of her Artichoke & […]
[…] tomat-carbonara Syrlig pasta med edamame, mynta och feta Vegansk bolognese utan […]