Mitt första recept på bloggen får bli det godaste som jag har lagat på länge! Dessa tacos har fan allt: dom är frasiga, fettiga, söta och syrliga. Jag kan också lova att dom är lätta att laga – låt dig inte skrämmas av friteringsmomentet.
Jag har höftat en del och kommer inte på pricken ihåg vilka mått jag använde, så se till att du smakar av under arbetets gång och anpassar till dina egna smaklökar. Gillar du starkt kan du brassa på med rejält med chili, cayenne och jalapeño – om inte så kan du nästan utesluta alla starka grejer helt.
Missa inte nya recept genom att följa mig på Instagram!
Halloumitacos
Friterad tofu/halloumi
1 pkt tofu/halloumi
2,5 dl pankoströbröd (brukar finnas på asiatiska hyllan, men går att byta ut mot vanligt stöbröd)
1,5 dl öl/bubbelvatten
1,5 dl mjöl
salt och cayennepeppar
massa raps/jordnötsolja
Ananassalsa
0,5 färsk ananas
0,5 rödlök
1 röd chilifrukt (kan uteslutas)
1 st lime
1 msk socker
Inlagd kål
1 huvud salladskål och/eller motsvarande mängd rödkål
2 dl vitvinsvinäger
1 dl vatten
1 dl socker
Jalapeñomajonnäs
1 dl majonnäs
inlagda jalapeños efter smak (jag använde 0,5 liten burk, men då blev det ett jävla drag)
Till servering: mjuka tortillabröd
Gör så här
Allt går att förbereda förutom tofun/halloumin.
Börja med kålen: hacka eller strimla fint. Blanda vinäger, vatten och socker tills det löser upp sig och massera in lösningen i kålen, som du lägger i en stor skål. Låt stå i kylen minst 20 min.
Salsan: finhacka ananas, rödlök, chili, strö över socker, och pressa över en lime.
Majonnäs: finhacka jalapeñon och blanda med majonnäsen.
Tofun/halloumin: mät upp mjöl i en skål och vispa sen ihop med öl. Förbered en tallrik med panko, cayenne och salt. Smaka av ströbrödsblandningen! Du som använder halloumi kan ta det lugnt med salt, men du som använder tofu behöver inte vara blyg.
Skär halloumin/tofun i 1/2-1 cm tunna skivor och doppa först i ölsmeten, låt överskottet rinna av och rulla sen i panko. Lägg upp på en tallrik och hetta under tiden upp ett tjockt lager med olja i en stekpanna. När oljan är riktigt varm kan du fritera ungefär 4 tofu/halloumibitar åt gången. Lägg på ett ugnsgaller eller en bit papper och låt överskottsfettet rinna av. Sen är det bara att börja bygga tacos.
Ät och njut!
– Annie
29 kommentarer
åh herregud det här är det mest fantastiska jag sett på länge. jag är inte så tålmodig med matlagning tyvärr men det ser magiskt ut.
Vill bara intyga att detta är sååå mkt lättare än det ser ut! Det här gick lätt på under 40 min att svänga ihop <3
Vi brukar äta en variant ganska ofta! Jättegott!
Fan vad kul att höra! Trevlig helg!
[…] Du kanske också gillar det här receptet: Frasiga halloumi- eller tofutacos men jalapenomajonnäs, ananassalsa och picklad kål […]
[…] LÄS ÄVEN: Veganska lyxtacos med mangoguacamole och chipotlesvamp Öl- och pankofriterad tofu med jalapenomajonnäs, ananassalsa och picklad kål […]
[…] Om du vill ha en extra riktigt krispig skal till halloumin kan du använda dig av pankopaneringen i det här receptet (minus kryddorna): krispiga halloumitacos med ananassalsa, inlagd kål och jalapeñomajonnäs. […]
[…] Frasiga halloumi/tofutacos med ananassalsa, inlagd kål och jalapeñomajonnäs Megakrämig soltorkad tomat-carbonaraVego-carbonaran som har blivit en riktig kioskvältare vill du inte missa! […]
[…] du imponera på dina köttätande vänner med någon rätt? Vet du inte hur du ska hantera tofu? Behöver du mer vegetarisk husmanskost i ditt liv? Lämna en […]
Mums! Jag testade Julias variant av det här receptet igår och jag blev helt golvad hur gott det var! Tack för inspirationen.
Vad glad jag blir 😀 Det är ett av mina absoluta favoritrecept just nu! Kan verkligen rekommendera att köra den picklade kålen också, det gör sig så sjukt bra med den feta majonnäsen och den frasiga halloumin <3
[…] Du kanske också gillar: Frasiga halloumi- eller tofutacos med ananassalsa och jalapeñomajonnäs […]
[…] blev väl rätt ok.) Men receptet på halloumin och jalapeñomajonäsen kommer ursprungligen från vegokäk. Hennes variant med inlagd kål och ananassalsa får jag prova på en annan gång. För det var […]
[…] Våfflor med veganskagen Tisdag – Supersnabb potatisgnocchigratäng med feta Onsdag – Öl- och pankofriterade halloumitacos Torsdag – Auberginerulle på folkets kebab Fredag – […]
[…] Jag har för tillfället helt övergett ”svenne-tacos” till förmån för tacos med ölfriterad halloumi, pulled oumph eller chipotlesvamp. Det låter kanske lite snofsigt och svårt, men det är det […]
[…] jalapeños och blanda. Krama ihop små kompakta, ganska platta bollar med händerna. Doppa i en smet som du gör på mjöl, bakpulver och kolsyrat vatten. Rulla i panko och stek i rikligt med […]
[…] KANSKE OCKSÅ GILLAR: Oumph souvlaki med tzatziki och grekisk sallad Frasiga halloumi- eller tofutacos med ananassalsa, inlagd kål och jalapeñomajonnäs Burgare med pulled oumph och […]
[…] – gnocchigratäng Tis – umamibomben Ons – friterade halloumitacos Tor – vietnamesisk nudelskål Fre – […]
[…] 1. Ölpanering […]
[…] VEGANSKA TACOSRECEPT: Frasiga tofutacos med ananassalsa, inlagd kål och jalapeñomajonnäs Tacos med pulled oumph och creamed corn Lyxtacos med mangoguacamole och […]
[…] Mån – grekisk bulgursallad med souvlakidressing Tis – lyxig citronpasta Ons – korvstroganoff Tor – pasta med min bästa tomatsås, mandlar och parmesanströssel Fre – friterade halloumitacos […]
[…] men smakerna kompletterade varandra på ett liknande sätt som i ett av mina mest populära recept: tacos med pankopanerad halloumi och ananassalsa. Jag kommer garanterat att laga det här […]
[…] så sugen på att göra en fusion av några favoriträtter: vietnamesiska mackor, umamibomben och friterad tofu i ölsmet. Resulatet blev en sjukt maxad maxad korv med bröd! Eller alltså ok, vet ej om det är tillåtet […]
[…] MER RÖDKÅL: friterade halloumi- eller tofutacos […]
[…] Friterade halloumi- eller tofutacos med picklad rödkål, jalapeñomajonnäs och ananassalsa […]
[…] DU KANSKE OCKSÅ GILLAR: Friterade halloumi/tofutacos […]
[…] i ölsmet mangoguacamole (passa på att köpa gul mango nu när det är säsong!) picklad rödlök jalapeñomajonnäs machésallad babyplommontomater nachos sriracha koriander för alla som gillar det friscobröd majs […]
[…] använder jag vetemjöl, polenta och havreghurt som panering, men jag tror att min ölsmet med/utan panko blir lika gott eller […]
[…] blev väl rätt ok.) Men receptet på halloumin och jalapeñomajonäsen kommer ursprungligen från vegokäk. Hennes variant med inlagd kål och ananassalsa får jag prova på en annan gång. För det var […]