Ända sen jag såg KIT göra vegansk nutella har jag gått och tänkt på hur jag ska inkludera receptet i en riktigt maxad efterrätt. Desserter är inte min starka sida i köket, så jag har inte landat i något som jag är nöjd med.
Ända tills nu: jordgubbstemat i vår matlagningsutmaning Månadens gröna. Ja, nu har himlens portar öppnat sig och änglar sjunger hallelulja och hela den där skiten – för s’mores sushi har gjort entré i mitt liv. Nutella, jordgubbar.och marshmallows. Jag är mäkta nöjd med mig själv!
En steg-för-steg-guide i bilder kommer nedan – receptet dyker upp i slutet. Vill du spara det här inlägget? Följ mig då på bloglovin’, så missar du inte heller mina vegorecept!
Bre på nutella och placera ut marshmallows.
Cutta bort kanterna.
Skär fyra remsor och rulla rullar.
Dränk utsidan i mer nutella.
Rulla i krossade digestivekex. Skjuts in i ugnen! Vakta noga så att marshmallowsen inte bränns.
Rullarna är klara när de har fått lite färg på toppen.
Toppa med jordgubbar <3
Nutella s’mores sushirullar
12 st
1 sats vegansk nutella (jag körde med mindre kakao och mer socker än receptet)
3 mediumstora tortillabröd
12 stycken veganska marshmallows (finns på Goodstore)
4 veganska digestivekex (finns på Goodstore)
2-6 stycken jordgubbar + fler till servering
Sätt ugnen på 200 C. Krossa digestivakex – exempelvis i en mortel – och häll ut smulorna på en platt tallrik. Bre bröden med ett jämnt lager nutella och lägg ut 4 stycken marshmallows i nederkanten-mitten på varje bröd – som på bilden. Skär bort kanterna med en vass kniv och skär sen varje tortilla i fyra remsor. De ska vara lika breda som godisbitarna. Rulla sen ihop varje bit och bre utsidan med nutella. Ja – du kommer att bli kladdig om fingrarna!
Rulla bitarna i digestivesmulor. Kör in sushibitarna i mitten av ugnen och vakta noga så att det inte bränns. De är klara efter 5-10 minuter, eller tills marshmallowsarna har rest sig och fått lite färg. Låt bitarna stå och svalna någon minut och skär under tiden jordgubbar i halvor eller kvartar. Garnera sushirullarna med jordgubbsbitarna och ät genast!
Så här kan det förresten gå när man ska fota mat i fönstret vid sängen!
Följande utspelade sig sen:
Min snubbe – betyder det här att jag ska dammsuga nu?
Jag – jaaa… kanske.
Han – har du något annat förslag?
Jag – rent teoretiskt borde väl jag göra det, men jag har drabbats av akut cooking-fatigue. Så jag kan nog inte göra det..
*snubben plockar snällt fram dammsugaren i vanlig ordning*
Tur att några klarade sig 🙂
Vilket är ditt bästa recept med nutella i?
-Annie
Månadens gröna är en vegetarisk matlagningsutmaning. Syftet är att tillsammans med våra läsare sprida gröna recept till alla som är intresserade av vegetarisk och vegansk matlagning. Varje månad står en ny råvara i säsong i centrum – och kring den kan vi släppa loss vår kreativitet och skapa en massa goda vegetariska recept. Utmaningen är såklart öppen för alla och allt du behöver är en kamera och en vilja att laga mat. Tillsammans kommer vi att skapa en helt fantastisk vegetarisk receptbank! Vi som står bakom månadens gröna är Grönt varje dag, Min vardagshälsa, Vibrant Food Stories, Blomster och bakverk, Nicklas kokbok, Polichinelle, Made by Mary, Krii’s Kitchen ochVegokäk. Följs oss gärna på instagram och gå med i vår facebookgrupp.
26 kommentarer
mm ser himmelskt ut!
Taack Ebba! <3
Spännande kombination och kreation!! 😀 Låter gott och ser gott ut!
Kul att du gillar det! <3
Jäklar ser magiskt gott ut! Kan ju passa fint till midsommar om man som jag inte behöver ha massa traditionella grejer 😉
Åh jaa! Gör det <3
Men HUR gött såg inte detta ut?!
Går själv runt och försöker komma på något bra till månadens jordgubbstema, har i ärlighetens namn varit ganska inspirationslös hittills men jordgubbar och nutella är ju en jäkla bra kombo… Får kanske spinna vidare lite där!
Men TACK Jenny! Jaaa jordgubbar + nutella = <3
Briljant! 👌✨💫
<3
Jag har dött och hamnar i Smore’s heaven <3 ser helt fabulöst ut!
Haha åhh yes! Precis vad jag ville <3
Underbar helt enkelt:))
Glömde du mig & Nellie i slutet av inlägget ;))
Fin kväll// Tina
Åh Tina!Förlåt! Jag kopierade från mitt gamla inlägg! Det är åtgärdat <3
haha så himla sassy med din akuta cooking-fatigue! <3 ska klart börja använda det uttrycket när det tjatas om kastruller att diska här hemma… Detta ser så L-Ö-J-L-I-G-T gott ut!!!
Haha, funkar varje gång 😀
eller hur! Älskar också dom grå. Jag gick på jakt efter ett par likadana och dagen efter (ish) hittade jag ett par nästan exakt likadana!!! mye nöjd
Himmel och pannkaka så gott! Nu vet jag hur jag ska klara av timmar av bokskrivande i höst :p
Men tack! Hoppas att det ska smaka <3 <3
men guuud att det finns evganska marshmallows, det ställer alltid till det för mig med gelatinet!
Jaaa visst är det bra! Blev superglad när jag hittade 🙂
[…] Veganska ugnsvarma ”sushirullar” med nutella, marshmallows och jordubbar […]
[…] VEGANSKA RECEPT: S’mores ”sushirullar” fyllda med jordgubbar, vegansk nutella och marshmallows Umamibomben – enkel vegansk bibimbap Vegansk lyxpasta med oliver, vitlöksfrästa champinjoner och […]
[…] Örtpolenta med marinerade tomater 3. Hamburgare med nachopanerad halloumi och rabarberchutney 4. S’mores sushi – marshmallows och hemgjord nutella 5. Lyxig dejtbolognese utan köttsubstitut 6. […]
[…] – Nachopanerad halloumi med raberberchutney JUNI – S’mores sushi JULI – Örtpolenta med marinerade tomater AUGUSTI – Veganska fattiga riddare med […]
[…] JUNI: S’mores sushi […]