Trodde verkligen för något år sen att det aldrig i helvete skulle vara möjligt att få till en “gräddig” vegansk spenatpasta.
Då var jag helt övertygad om att bismaken från växtgrädden skulle paja allt, men efter att ha experimentera med havregrädde en hel del sen dess så fattar jag nu att jag hade fel.
Liksom ja, dricker du den direkt ur paketet kommer det att smaka havre. Vispar du den så är det samma grej. Men så fort du värmer den och börjar stoppa i smaksättningar så försvinner bismaken.
Enda grejen man ska tänka på är att inte snåla med grädden eftersom den innehåller mindre fett än kogrädde. 3-4 dl blir bra till en gräddig spenatpasta!
Missa inte nya recept genom att följa mig på Instagram!
Gräddig vegansk spenatpasta
4 portioner
500g pasta
1 citron
100 g mandlar
4 vitlöksklyftor
10 cm purjolök
1-2 msk olja att steka i
200 g frusen bladspenat
4 dl grädde, exempelvis havre
0,5 paket frusen dill
Gör så här
Börja med att koka upp rejält saltat vatten till pastan.
Finriv citronzest, hacka mandlar och ställ åt sidan.
Finhacka vitlök och purjo. Ta fram en stor stekpanna och fräs i olja på meddellåg värme utan att löken tar färg.
Ungefär nu är det lagom att slänga i pastan.
I med spenaten i stekpannan och stek tills den är tinad. Här är det helt avgörande att salta och peppra ordentligt!! Annars har ni inte testat rätten på riktigt.
Häll i grädde och låt den puttra med några minuter.
Ta av såsen från värmen och pressa över citronsaft. Ha i citronzest och dill. Smaka av! I med den nykokta pastan. Toppa med mandlar.
– Annie
🍝Följ mig på Instagram för daglig vardagsmatlagning i stories, klimatpepp och rants om hälsohets
🍝Hitta mina samlade recept i mitt receptindex
🍝Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med göttig vegoinspiration
🍝Prenumerera på Vegokäk på YouTube för mina enkla filmrecept
🍝Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg
4 kommentarer
Otroligt gott! Och dessutom så snabbt och enkelt att laga. Det är första gången jag provar havregrädde och jag håller med dig – jag märkte ingen skillnad gentemot vanlig grädde.
Åh vad roligt att höra!! Tack så hemskt mycket för att du skrev ❤️
Otroligt gott! Jag slängde i en skvätt vitt vin också, smakade underbart!
Så sjuuuuukt gott och snabbt att laga! Använde kikärtspasta istället för vanlig pasta. Kommer att lagas igen! Tack för du delar med dig