En sorglig sak med livet är att det verkar finnas mer god mat än vad det finns tid. Hur ska en hinna med allt detta goda? Här kommer 14 recept till att sätta på din att-äta-lista. Tack till alla er som bidrog med kanonfina recept till den här månadens tema!
Månadens gröna är en säsongsanpassad vegetarisk bloggutmaning för alla som vill dela med sig av och/eller vill ta del av gröna recept. Syftet är att tillsammans med våra läsare sprida vegorecept till alla som är intresserade.
Tuvessonskan gjorde tre dögoda röror till citron- och örtfries.
Chickpeas and understanding visade inte bara upp sina avokadorosor-skills, hon bjöd också på ett recept med kikärtstofu! The Hungry Gosling svängde ihop en enkel och värmande misosoppa med smak av ingefära.
Tingling Taste tog en smart genväg med en snabbvariant på falafel: stekpannerostade kikärtor.
Min vardagshälsa stekte på näringsrika galettes som hon toppade med rödbetor, linser och feta.
Polichinelle fantiserade ihop en spännande efterrätt som jag är så himla sugen på att testa! Kanel- och kokosrostade kikärtor som doppas i mörk choklad.
Grönt varje dag var också inne på efterrättsspåret med sina snygga brownies med svarta bönor.
Krii’s kitchen satte ihop en frisk bönsallad med citron, mynta och feta. Vårigt och gött!
Blomster & Bakverk lagade en värmande kikärtsgryta som du snabbt blir klar med på en vardag.
Mårtenssons kök byggde en schysst burgare, Nicklas kokbok bakade mjölkfria böncookies, Millas hälsoblogg gjorde smakrika belugalinsbiffar och Krickans mat skapade en förkylningssoppa.
Slutligen så satsade Sandras matkrypin på en färgstark rödbetssoppa med ingefärskeso.
Återigen, stort tack för alla bidrag! Kika in hos Polichinelle den 5:e mars för nästa temasläpp.
Vi som håller i Månadens Gröna är Tuvessonskan, Polichinelle, Krii’s Kitchen, Nicklas Kokbok, Vibrant Food Stories, Blomster och Bakverk, Grönt varje dag och Min vardagshälsa
– Annie
7 kommentarer
Åh vad gott allt ser ut! Jag känner igen den där känslan av att man inte hinner med allt man vill äta … Vi är inte vegetarianer, men älskar grönsaker. Just nu är det mycket sojabönor, haricot vertes och sockerärter hemma hos oss …
Jaa, himla goda alla tre! <3
Åh så inspirerande och gott! Jag började på ett bidrag men det var inte så bra timat alls och jag har varit alldeles för krasslig för att få till något bra. Men nu har jag tränat matfoto så någon gång i år kommer jag helt klart vara med. Ni är så bra som gör det här!
Det ser jag fram emot! Baljväxter passar ju verkligen året runt <3
Ja, så härligt! De där rörorna var min favorit. Måste testa!
Jaa, visst ser de ljuvliga ut?
[…] lagade vi på Månadens Gröna, tillsammans med er, mat på temat baljväxter. Vi fick totalt ihop 14 fantastiskt goda bidrag som alla innehåller kikärtor, linser eller bönor på något sätt. Mitt bidrag var citron- och […]