One pan chipotleris

Rött one pan chipotleris med klickar av gräddfil, guacamole och kvartade körsbärstomater

Ok hörrni, nu kör vi en kort paus från alla julrecept!

Fy fan så trist det är att fota i novembermörker + fotolampa, men jag tänker att jag helt enkelt får ta och sänka kraven några snäpp nu på vintern.

Det är ej rimligt att jobba på kontor 80-100%, filma och lägga upp en youtubefilm i veckan och ta bilder i naturligt ljus utöver detta. Hellre lite sämre bilder och mer innehåll än inget innehåll alls.

Chipotleris Gastrofy
Gammal bild av mig för Gastrofy. Se receptfilm i länken.

Det här är iaf ett recept som jag från början skapade för Gastrofy, som nu har blivit en storfavorit här hemma.

Hör va bra: det producerar superlite disk, blir klart på under 30 min, är skitgott, funkar i matlådan och är nästan veganskt (& enkelt att veganisera).

Rött one pan chipotleris med klickar av gräddfil, guacamole och kvartade körsbärstomater

Missa inte mina julrecept genom att prenumerera på min YouTubekanal

One pan chipotleris

4 portioner

1 gul lök
3 klyftor vitlök
1 msk olja
3 dl jasminris
1 dl tomatpuré
1 burk chipotlepaste/annan chipotlekrydda
6 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1-2 tetror svarta bönor
250 g goda småtomater
2 salladslökar
2 avokados
1 lime
örtsalt

Servera med gräddfil eller havrebaserad färskost (jag gillar Oatly påMackan).

Gör så här

Börja med ett plocka fram alla ingredienser och redskap. Gärna en stor traktörpanna med lock. Läs igenom receptet.

Finhacka lök och vitlök och stek på meddellåg värme i olja i några minuter utan att något tar färg. Kör i ris, rör runt och fyll sen på med tomatpuré och chipotlesås.

Dra några varv med sleven och häll sen i vatten och smula i grönsakbuljong.

Sätt på locket och låt riset stå och småputtra i ungefär 12 minuter eller tills det har sugit upp all vätska. Rör runt några gånger mot slutet så att inte riset bränns i bottnen.

Halvera eller kvarta småtomater under tiden. Finhacka salladslök, både det vita och det gröna.

Mosa avokado och blanda med pressad lime, pressad vitlök, lite av salladslöken och örtsalt efter smak.

Ta bort riset från plattan om det hinner bli klart under tiden.

Skölj av svarta bönor och blanda med det varma riset.

Servera med klickar av gräddfil, guacamole, salladslök och tomater.

– Annie

Jag finns på YouTubeBloglovin’Instagram och Facebook.  

10 reaktioner på ”One pan chipotleris

  1. Verkar riktigt mumsigt! Var hittar man förresten chipotle sås? Antar självklart att det finns på Ica, men lika bra att fråga om det kan vara svårt att hitta. Något särskilt märke på chipotle sås du köpte?

    Gilla

    • Köpte min på min lokala affär, fanns på tacohyllan! Har länkat till den produkten som jag använde där i ingredienslistan 😊 Olika såser kan skilja sig ganska mycket åt, så använder du något annat får du nästan testa dig fram. Lycka till!

      Gilla

  2. Gjorde denna till middag idag. Grymt gott och det tog bara 35 minuter. Annars om det står att det ska gå fort så brukar det ändå ta en timme vanligtvis eller nått för mig. Väldigt starkt, men väldigt gott med mycket gräddfil och guacamole. Nice! Blev över så jag har lunch i typ två dagar nu.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s