Det här chipotleriset är en av mina absolut vanligaste vardagsmiddagar och det verkar också vara en storfavorit hos er som följer mig på instagram.
Det kan ha något att göra med att: det producerar superlite disk, blir klart på under 30 min, är skitgott, funkar i matlådan och är nästan veganskt (& enkelt att veganisera).
Missa inte mina recept genom att följa mig på Instagram!
One pan chipotleris
4 portioner
1 gul lök
3 klyftor vitlök
1 msk olja
3 dl jasminris
1 dl tomatpuré
1 burk chipotlepaste (ta mindre om ni är känsliga för starkt)
6 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 tetra svarta bönor
250 g goda småtomater
2 salladslökar
2 avokados
1 lime
örtsalt
gräddfil, vitlöksmajo eller havrebaserad färskost (ex Oatly påMackan)
Gör så här
Börja med ett plocka fram alla ingredienser och redskap. Gärna en stor traktörpanna med lock. Läs igenom receptet.
Finhacka lök och vitlök och stek på meddellåg värme i olja i några minuter utan att något tar färg. Kör i ris, rör runt och fyll sen på med tomatpuré och chipotlesås.
Dra några varv med sleven och häll sen i vatten och smula i grönsakbuljong.
Sätt på locket och låt riset stå och småputtra i ungefär 12 minuter eller tills det har sugit upp all vätska. Rör runt några gånger mot slutet så att inte riset bränns i bottnen.
Halvera eller kvarta småtomater under tiden. Finhacka salladslök, både det vita och det gröna.
Mosa avokado och blanda med pressad lime, pressad vitlök, lite av salladslöken och örtsalt efter smak.
Ta bort riset från plattan om det hinner bli klart under tiden.
Skölj av svarta bönor och blanda med det varma riset.
Servera med klickar av gräddfil, guacamole, salladslök och tomater.
– Annie
Jag finns på Bloglovin’, Instagram och Facebook.
14 kommentarer
Verkar riktigt mumsigt! Var hittar man förresten chipotle sås? Antar självklart att det finns på Ica, men lika bra att fråga om det kan vara svårt att hitta. Något särskilt märke på chipotle sås du köpte?
Köpte min på min lokala affär, fanns på tacohyllan! Har länkat till den produkten som jag använde där i ingredienslistan 😊 Olika såser kan skilja sig ganska mycket åt, så använder du något annat får du nästan testa dig fram. Lycka till!
Ahh dumt av mig att jag inte läste ordentligt. Jag kollar igenom igen. Tack för receptet, har redan delat till min sambo att jag vill prova det. Låter skitgott!❤️
Alltså jag var helt SÄKER på att det vita bollarna var mozzarella. Fick läsa receptet flera gånger innan jag fattade vad det var. Det här ser i alla fall skitgott ut! <3
Haha uusch att ha mozza på detta! 😉 Taaack ❤️
Gjorde denna till middag idag. Grymt gott och det tog bara 35 minuter. Annars om det står att det ska gå fort så brukar det ändå ta en timme vanligtvis eller nått för mig. Väldigt starkt, men väldigt gott med mycket gräddfil och guacamole. Nice! Blev över så jag har lunch i typ två dagar nu.
Åh vad roligt!! Glad jag blir. Tack för att du tog dig tiden och skrev din feedback ❤️
Hehe finns många recept på din blogg jag vill prova, men denna fastnade rejält. En halv burk chipotle hade nog räckt, och vi lär garanterat göra denna flera gånger.
Underbart! ❤️
[…] idag att jag vet knappt var jag ska ta vägen. Nu ska jag äta mig en sen lunch som är rester på det här receptet (också från […]
Hej! Lagade detta idag och det blev superdupergott! Minskade ned på mängden chipotlepasta dock, en hel burk låter ju livsfarligt, eller så hade jag bara en väldigt stor burk haha. Tack för tipset i alla fall!
[…] One pan chipotleris […]
Har du något tips på vad man kan klicka på om man inte gillar avokado? Hehe
Tummen upp för detta recept! Men alltså, jag trodde jag var tålig med stark mat men jag är glad att jag inte öste i hela burken med chipotlepaste! 🙂