Snabb vårpasta med edamame, mynta och feta

DSC_6637.jpg

Jag vill nästan bara äta syrliga och friska grejer just nu. Citron! Mynta! Det är inte heller fel när maten går snabbt att laga som den här pastan. Koka pasta, hacka lite grejer och sen är det klart.

EN ANNAN SYRLIG PASTA: Lyxig citronpasta med kronärtskocka och belugalinser

DSC_6694.jpg

Inspirationen till receptet kommer från Feasting at Home. Tackar för det.

Jag tror att pastan är perfa både som vardagsmiddag och som picknickmat. Snart så! Längtar så att jag går av efter att dricka torr fransk cider i försommarsolnedgången i Skinnarviksparken.

DSC_6704.jpg

Vill du spara mina recept och inte missa nya inlägg? Bloglovin’ är toppen för det! 

Syrlig vårpasta med edamamebönor, mynta och feta

3-4 portioner

400 g pasta
150 g feta eller lite salta nötter för en veganvariant
250 g gröna sojabönor
1 kruka mynta
2 små citroner
2 salladslökar
1 påse maché eller spenat
2 msk olivolja
färskmalen svartpeppar
salt!!

Koka pasta på det enda rätta sättet: med massvis med salt – minst 2 tsk/liter.

Finhacka under tiden salladslök och mynta. Finriv citronzest från båda citronerna.

Häll i sojabönorna i pastakastrullen strax innan pastan är perfekt al dente. Häll av pastan och sojabönorna i ett durkslag och skölj av den snabbt i kallt vatten för en ljummen pastasallad

Överför till en skål och häll över olivolja, saften från en av citronerna, salladslök, maché, mynta. Smaka av med färskmalen svartpeppar och tillsätt mer salt och olja vid behov. Blanda runt och strö över smulad feta.

DSC_6722.jpg

– Annie

Jag finns på Bloglovin’, Instagram och Facebook

6 reaktioner på ”Snabb vårpasta med edamame, mynta och feta

  1. Vilken härligt fräsch pastarätt! Och bilderna är så fina! Jag tror definitivt att den blir uppskattad på en picknick. Jag har funderat på att göra tofufeta inom snar framtid och detta är ju den perfekta rätten för det.

    Gilla

  2. SÅ gott och jäklar vad snygga bilder! Grönt och gult alltså, måste ju göra det här om så bara för bilderna 😉 Och pasta är ju bäst. Alltid.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s