Som jag utlovade i måndags kommer nu ett recept på brorsans spenatpasta. En snabb vardagsrätt som får smak av frisk citron, feta, salladslök och dill.
Nyhet 2023! Klicka hem min kokbok “Vegokäk – lättlagade middagar“ om du behöver mer inspiration på enkla gröna middagar.
Brorsans supersnabba spenatpasta
4 pers
400-500 g kort pasta
3 salladslökar eller 10 cm purjolök
1 citron, zest + saft
2 klyftor vitlök
1 msk olja att steka i
400-450 g fryst hakad spenat
300 g fetaost
2 dl crème fraiche
3 msk frusen hackad dill
salt och färskmalen peppar
Gör så här
Koka upp välsaltat pastavatten (1 msk salt/liter) och ha i pasta när det kokar. Fortsätt med resten av maten under tiden.
Hacka salladslök och finriv citronzest (det yttersta gula skalet). Skiva vitlök tunt och stek i lite olja i en stor stekpanna utan att den tar färg. Ha i hackad spenat. Salta och peppra lätt. Stek bort vätskan från spenaten.
Häll i crème fraiche och låt såsen sjuda under omrörning någon minut. Kör i tärnad fetaost, dill, salladslök, det rivna citronskalet och saften från citronen. Smaka av.
Blanda pastan med såsen när det är ungefär 3 minuter kvar av koktiden. Servera med färskmalen svartpeppar.
-Annie
Fler snabba pastarecept
- Snabb minestronepasta
- Smörstekt gnocchi med färsk tomat, mozzarella & basilika
- Pastinasoppa och hemmagjorda buljongtärningar
7 kommentarer
[…] ostig polenta med gremolata och confiterade tomater Ons – shepherd’s pie Tor – brorsans spenatpasta Fre – pizza på […]
Men jävlar vad det här verkar. Älskar crème fraîche och pasta och åh spenat på det! <3
*verkar gott – ska det ju så klart stå 😉
Tack! Åh ja, det var en riktigt bra vardagsrätt! 🙂
Brorsan bjöd på denna idag – supergott!
Haha grymt 😃😃
[…] Brorsan snabba spenatpasta med fetost, salladslök och dill som folk på insta verkar älska trots att den är så sorgligt ful. […]