Plockmat i mitt hjärta! Jag bjuckar på några favoriter nu till nyår.
Spana också in: 9 tips på vegetarisk och veganska varmrätter till nyår
Glöm inte heller att följa mig på Bloglovin’, där du kan spara recept.
8 vegetariska snittar
Filodegspajer med sötpotatisfyllning
Räcker till ca 15 rullar
Du behöver:
tinad filodeg
1 stor sötpotatis
0,5 burk kalamataoliver/10 soltorkade tomater
1 dl salta mandlar
15 tärningar frusen hackad spenat
1 vitlöksklyfta
0,5 kruka persilja eller timjan
1 citron
1 msk sirap
olivolja
salt
1 msk sambal oelek(valfritt)
ev sesamfrön att dekorera med
Skala, tärna och koka potatisen i 20 minuter, eller tills den är mjuk. Stek finhackad spenat i en matsked olivolja tillsammans med vitlök under tiden. Finhacka oliver/tomater, mandlar och örter. Mosa ihop hacket med sötpotatisen, spenaten, en matsked olivolja och sirap. Smaka av med salt.
Ta dubbla ark filodeg och pensla med olivolja (förvara resten av degen under en fuktig handduk så att den inte torkar). Skär ut rektanglar, ca 10X15 cm. Lägg en sträng med 1,5 matsked fyllning längst ner i kortsidan. Vik in långsidorna och rulla rullar. Pensla med olja och dekorera eventuellt med sesamfrön.
För över på en plåt med bakplåtspapper och kör i ugnen på 200 grader i 25 minuter (du behöver inte förvärma) eller tills rullarna får fin färg. Servera med len hummus eller feta som mosas med grekisk yoghurt och smaksätts med mynta.
Smördegssnurror med pesto
Smördeg. Pesto. Kan ej bli äckligt! Förresten är nästan all smördeg ironiskt nog smörfri (och därmed vegansk), men dubbelkolla innehållsförteckningen.
Örtpolenta med marinerad svamp och karamelliserad rödlök
Älskar dessa eftersom de är örtiga-syrliga-söta (=bra), hyfsat enkla och allergivänliga.
Vinterrullar
Rullarna från mitt julinlägg platsar även på nyår.
Crostini med bruschetta-topping eller enkel tapenade
Salta tilltugg är alltid rätt tycker jag.
Toast skagen
The gift that keeps on giving.
Auberginerullar
Så sjukt mycket smak i dessa.
Gott nytt år!
– Annie
Jag finns på Bloglovin’, Instagram och Facebook
27 kommentarer
[…] Uppdatering! Läs också: 8 vegetariska och veganska snittar […]
[…] Uppdatering! Se också: 9 vegetariska och veganska varmrätter till nyår 8 vegetariska och veganska snittar till nyår […]
Det ser så gott ut, speciellt toast skagen och auberginerullarna.
Tack Ingrid!
[…] Uppdatering! Se också: 9 vegetariska och veganska varmrätter till nyår 8 vegetariska och veganska snittar till nyår […]
Auberginerullarna verkar så goda!
Jaa! Dom är kanon tycker jag! Massor av smak.
Som vanligt har du levererat ett ( några rättare ) fantastiskt samlingsinlägg! Här går ingen lottlös! Din oumph bourguignon ser så himla god ut! Måste göra den:)) Gott nytt år!
Tack Tina!! Vad glad jag blir! Gott nytt år <3
Gott slut av 2016 och Gott Nytt 2017 !
Tack detsamma!
Smördegssnurrorna med pesto måste jag prova någon dag! 🙂 tack för recept 🙂
Jaa klart att du ska! Tack själv för din kommentar <3
Vad gott det ser ut! 🙂
Gott nytt år! 🙂
Tack så mycket! Gott nytt år!
Åh det bara vattnas i munnen! Tack för att du har gjort mina måltider till en fröjd detta år!
Tack för att DU visar mig så mycket uppskattning! Kram och Gott nytt år! <3
Allt ser liksom bara sådär alldeles överdrivet gott ut!! SÅÅÅÅ SUGEN!! I år tror jag blir året då jag blir vegetarian. Inte idag, kanske inte imorgon, men jag tror att jag är redo!
Åh vad roligt att höra!! Det behöver ju inte ske över en natt, det är ju kanon att testa dig fram också. Lycka till! <3
tack för tips, passar fint då jag börjat äta mer vegetariskt 🙂
Vad roligt! Hoppas att du hittar någon favorit! 🙂
Gillar detta och jag halkade in pga Workation Åre. God och smakrik veggie mat ligger på min bucketlist för 2017! Kram
Åh vad roligt! Det ska bli kul att ses!
[…] Filodegspajer med sötpotatisfyllning […]
[…] MISSA EJ HELLER: 9 vegetariska och veganska varmrätter till nyår 8 vegetariska och veganska snittar […]
Åh, fantastiskt bra inlägg! Jag ska definitivt testa auberginrullarna nästa tapas middag!
Vad roligt att höra! Tack!