Vegojul: mulled cider – superenkel engelsk äppelglögg

Mulled cider

Måste ändå säga att britternas idé med att glöggkrydda torr cider är genialisk. Smaken på mulled cider är mycket friskare, lättare och äppligare (..) än klassisk glögg. Låter väl inte så dumt va?

Mulled cider

Jag vet inte om det är godkänt att kalla det här för ett recept, men nu gör jag det. Om du känner att du badar i tid eller inspiration kan du säkert spexa till det med andra kryddor och tillbehör. Själv tänker jag ägna mig åt förenklingar och genvägar hela julen lång!

Mulled cider

Följ mig på Bloglovin’ om du inte vill missa inlägg och vill spara recept. Jag postar också mycket innehåll på Instagram och Facebook. De närmaste veckorna kommer jag att bomba med vegetarisk julinspiration!

Mulled cider

75 cl torr engelsk eller fransk cider
1 påse glöggkryddor
1 dl socker
ev lite mörk rom
ev några apelsinklyftor och kanelstänger att dekorera med

Värm cider, socker och glöggkryddor i en kastrull. Det ska inte börja koka om du vill behålla alkoholen. Låt kastrullen stå och dra minst 10 minuter. Sila av kryddorna och servera i glass. Spetsa med rom om du är på det humöret!

-Annie

LÄNK TILL ALLA MINA JULRECEPT

Jag finns på Bloglovin’, Instagram och Facebook 

5 reaktioner på ”Vegojul: mulled cider – superenkel engelsk äppelglögg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s