Månadens gröna: jordgubbar – s’mores sushi (vegan)

S'mores sushi

Ända sen jag såg KIT göra vegansk nutella har jag gått och tänkt på hur jag ska inkludera receptet i en riktigt maxad efterrätt. Desserter är inte min starka sida i köket, så jag har inte landat i något som jag är nöjd med.

S'mores sushi

Ända tills nu: jordgubbstemat i vår matlagningsutmaning Månadens gröna.  Ja, nu har himlens portar öppnat sig och änglar sjunger hallelulja och hela den där skiten – för s’mores sushi har gjort entré i mitt liv. Nutella, jordgubbar.och marshmallows. Jag är mäkta nöjd med mig själv!

s'mores

En steg-för-steg-guide i bilder kommer nedan – receptet dyker upp i slutet. Vill du spara det här inlägget? Följ mig då på bloglovin’, så missar du inte heller mina vegorecept!

s'mores sushi

Bre på nutella och placera ut marshmallows.

s'mores sushi

Cutta bort kanterna.

s'mores sushi

Skär fyra remsor och rulla rullar. 

s'mores sushi

Dränk utsidan i mer nutella. 

s'mores sushi

Rulla i krossade digestivekex. Skjuts in i ugnen! Vakta noga så att marshmallowsen inte bränns. 

s'mores sushi

Rullarna är klara när de har fått lite färg på toppen. 

S'mores sushi

Toppa med jordgubbar

Nutella s’mores sushirullar

12 st

1 sats vegansk nutella (jag körde med mindre kakao och mer socker än receptet)
3 mediumstora tortillabröd
12 stycken veganska marshmallows (finns på Goodstore)
4 veganska digestivekex (finns på Goodstore)
2-6 stycken jordgubbar + fler till servering

Sätt ugnen på 200 C. Krossa digestivakex – exempelvis i en mortel – och häll ut smulorna på en platt tallrik. Bre bröden med ett jämnt lager nutella och lägg ut 4 stycken marshmallows i nederkanten-mitten på varje bröd – som på bilden. Skär bort kanterna med en vass kniv och skär sen varje tortilla i fyra remsor. De ska vara lika breda som godisbitarna. Rulla sen ihop varje bit och bre utsidan med nutella. Ja – du kommer att bli kladdig om fingrarna!

Rulla bitarna i digestivesmulor. Kör in sushibitarna i mitten av ugnen och vakta noga så att det inte bränns. De är klara efter 5-10 minuter, eller tills marshmallowsarna har rest sig och fått lite färg. Låt bitarna stå och svalna någon minut och skär under tiden jordgubbar i halvor eller kvartar. Garnera sushirullarna med jordgubbsbitarna och ät genast!

Så här kan det förresten gå när man ska fota mat i fönstret vid sängen!

S'mores sushi

Följande utspelade sig sen:
Min snubbe – betyder det här att jag ska dammsuga nu?
Jag – jaaa… kanske.
Han – har du något annat förslag?
Jag –  rent teoretiskt borde väl jag göra det, men jag har drabbats av akut cooking-fatigue. Så jag kan nog inte göra det..
*snubben plockar snällt fram dammsugaren i vanlig ordning*

s'mores sushi

Tur att några klarade sig 🙂

Vilket är ditt bästa recept med nutella i?

-Annie

Månadens gröna är en vegetarisk matlagningsutmaning. Syftet är att tillsammans med våra läsare sprida gröna recept till alla som är intresserade av vegetarisk och vegansk matlagning. Varje månad står en ny råvara i säsong i centrum – och kring den kan vi släppa loss vår kreativitet och skapa en massa goda vegetariska recept. Utmaningen är såklart öppen för alla och allt du behöver är en kamera och en vilja att laga mat. Tillsammans kommer vi att skapa en helt fantastisk vegetarisk receptbank! Vi som står bakom månadens gröna är Grönt varje dag, Min vardagshälsaVibrant Food Stories, Blomster och bakverk, Nicklas kokbok, Polichinelle, Made by Mary, Krii’s Kitchen ochVegokäk. Följs oss gärna på instagram och gå med i vår facebookgrupp

26 reaktioner på ”Månadens gröna: jordgubbar – s’mores sushi (vegan)

  1. Men HUR gött såg inte detta ut?!
    Går själv runt och försöker komma på något bra till månadens jordgubbstema, har i ärlighetens namn varit ganska inspirationslös hittills men jordgubbar och nutella är ju en jäkla bra kombo… Får kanske spinna vidare lite där!

    Gilla

  2. eller hur! Älskar också dom grå. Jag gick på jakt efter ett par likadana och dagen efter (ish) hittade jag ett par nästan exakt likadana!!! mye nöjd

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s