Burgare med pulled oumph och mango-coleslaw

Pulled oumph mango coleslaw

Favoritburgaren! Så himla enkel att göra och så tillfredsställande. Pulled oumphen passar verkligen väldigt fint med den fettiga och sötstarka coleslawen. Äntligen lyckades jag också få till krispiga sötpotatispommes – och det var faktiskt mycket lättare än vad jag trodde. Jag blev helt klart nöjd, men nästa gång vill jag testa att gå all in för det dekadenta och fritera istället!

Pulled oumphen tillagar du enligt på instruktionen på paketet och grönsaker/såser väljer du efter tycke. Här skriver jag bara ut receptet på sötpotatisen och coleslawen. Lämna en kommentar om du undrar över något. 

Mango-coleslaw
1,5 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
2 msk sambal oelek
1 msk olja (ex oliv, raps)
1 msk socker
2 msk vitvinsvinäger
1 salladskålhuvud eller 0,25-0,5 vitkål-/rödkålshuvud
1 mogen mango/motsvarande mängd frusen

Gör såhär: 
Vispa ihop alla ingredienserna förutom kålen och mangon i en stor skål. Skär kålen i tunna tunna skivor och tärna mangon och blanda sen i dressingen. Låt stå åtminstone 15 minuter i kylen, gärna längre.

Krispiga sötpotatispommes
Räcker till ca 2 pers som tillbehör

2 stora sötpotatisar
2 msk majsstärkelse (maizena)
eventuell smaksättning – cayenne/rökt paprika
1/2 dl olja, raps eller jordnöt
kallt vatten
salt!

Gör såhär: 
Skala och skär sötpotatisen i ca 1×1 cm stora stavar. Används en vass kniv, då det kan vara trögt att skära. Ta fram en stor skål, fyll den med kallt vatten och stjälp sen i stavarna. Låt det stå i ungefär 30 minuter och häll sen av vattnet. Sätt på ugnen på 225 grader.

Fyll en stor fryspåse med sötpotatisen och pudra sen över maizenan och eventuella kryddor (dock inte salt, eftersom det drar ut vätska). Slut påsen och skaka runt så att alla bitarna täcks. Häll i oljan och upprepa.

Ta fram en plåt med bakplåtspapper och placera sen ut stavarna så att det blir lite mellanrum mellan varje, annars blir det inte krispigt. Kör i ugnen runt 20 min eller tills att potatisen får fin färg, ta ut och vänd på stavarna halvvägs. Salta när dom är klara!

Pulled oumph mango coleslaw

Nu vill jag veta, har du någon favoritburgare?

-Annie

Följ mig på bloglovin’instagram, facebook och pinterest

FLER MÄTTANDE MÅLTIDER:
– Svamp- och nötbiffar med pepparsås, kroketter, pressgurka och lingon
– Augusts skitgoda vegetariska korvstroganoff
– Megakrämig soltorkad tomat-carbonara

 

 

11 reaktioner på ”Burgare med pulled oumph och mango-coleslaw

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s