Efter superintensiv vecka i Almedalen med seminarier och mingel från tidig morgon till sen kväll är jag nu hemma i Stockholm. Här inne har det varit tyst, men ni fortsätter att kika in ändå. Tack för det, ni är ju för jävla fina alltså <3
Jag har massvis med obesvarade kommentarer och jag kommer att ta itu med dessa pö om pö under veckan. Hoppas att ni har överseende med det! Imorgon börjar jag min sommarbrevbäring, så jag satsar på att maxa den här dagen ute i solen istället för att sitta framför datorn.
På söndagar kör jag egentligen veganrecept, men paellan som jag hade tänkt att lägga upp är ännu inte helt perfekt – så istället blir det en annan sommarfavorit: en superenkel nektarinpizza. Kombinationen av söt nektarin, syrlig ricotta, fyllig och krämig balsamico, örtig basilika och umamig parmesan är en höjdare kan jag lova!
Följ mig på bloglovin’ om du vill spara det här receptet och inte vill missa mina inlägg
DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:
Oumph souvlaki med tzatziki och grekisk sallad
Frasiga halloumi- eller tofutacos med ananassalsa, inlagd kål och jalapeñomajonnäs
Burgare med pulled oumph och mango-coleslaw
Nektarinpizza med spenatricotta, basilika, parmesan och balsamicocreme
4 medelstora pizzor
250 g ricotta
4 medelstora tortillabröd
ca 5 små kuber frusen, finhackad spenat
2 klyftor vitlök
3 nektariner
ca 75 g parmesan/annan smakrik ost (eller 4 rejäla nävar)
1 kruka basilika
crema di balsamico
2 msk smör/olja att steka i
salt/örtsalt
1. Sätt ugnen på 200 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper och två tortillabröd.
2. Stek pressad vitlök tillsammans med smör/olja i någon minut och tillsätt sen spenat. När alla iskristaller har smält kan du tillsätta ricotta. Rör runt, så att spenaten blir jämnt fördelad. Salta, smaka av och ställ sen åt sidan när du är nöjd.
3. Riv parmesanost och klyfta/skiva nekatrin (länk till youtube-instruktion från betterbooktv). Bred ut 1/4 av ricottablandningen per bröd, strö på lite parmesan och lägg ut nektarinskivor.
4. Kör in i ugnen. Pizzan är klart efter drygt fem minuter, eller tills den börjar få lite färg i kanterna.
5. Finhacka under tiden upp basilika. Ta ut pizzorna, strö över mer parmesan och basilika och ringla över balsamicocreme.
6. Förbered omgång två och stoppa in i ugnen medan du äter upp omgång ett.
-Annie
Följ mig på bloglovin, instagram och facebook
17 kommentarer
Det där måste jag testa någon gång. Älskar nektariner
Jaa, gör det! Det är super <3
Gud så gott! Ricotta och parmesanost är så himla gott ihop, och nektarin kan en ju lätt äta till i princip varje måltid haha <3
Taack! <3 Älskar nektariner så mycket!
Wow va gott det ser ut!! 🙂 Älskar att man kan ha på oväntade ingredienser som frukt..
Jaa, men verkligen! Så härligt på sommaren!
Åh ser gott ut 🙂
Tack! Testa, den är superenkel 🙂
Lät gott 🙂
Har aldrig ens tänkt tanken på att man kan ha nektarin på pizza, lät ju supergott! 😀
Det är det faktiskt också! Rekommenderas 🙂
Men wow, snacka om att äta med ögat!! Ser utsökt ut! 🙂
Jag älskar verkligen din blogg! Så glad att jag hittade den 🙂
Men hallå!! GUD så gott!!!
Du, jag tänkte skriva ett litet inspirationsinlägg om din blogg (eftersom att du är helt grym!!) Får jag låna några bilder från din blogg och skriva om dig, självklart med länk och allt?
Hoppas du har en härlig sommar! Kram!
Jaaa självklart bästa du!!
[…] Mån – bánh mí Tis – ostig polenta med gremolata och confiterade tomater Ons – shepherd’s pie Tor – brorsans spenatpasta Fre – pizza på tortillabröd […]
[…] och grovriven parmesan. Men alltså ursäkta mig, hur gott låter inte det här?! Hittade receptet HÄR! Perfekt att göra i mini-versioner och bjuda på till midsommar. Använder man ost utan löpe är […]