Favoritburgaren! Så himla enkel att göra och så tillfredsställande. Pulled oumphen passar verkligen väldigt fint med den fettiga och sötstarka coleslawen. Äntligen lyckades jag också få till krispiga sötpotatispommes – och det var faktiskt mycket lättare än vad jag trodde. Jag blev helt klart nöjd, men nästa gång vill jag testa att gå all in för det dekadenta och fritera istället!
Pulled oumphen tillagar du enligt på instruktionen på paketet och grönsaker/såser väljer du efter tycke. Här skriver jag bara ut receptet på sötpotatisen och coleslawen. Lämna en kommentar om du undrar över något.
Mango-coleslaw
1,5 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
2 msk sambal oelek
1 msk olja (ex oliv, raps)
1 msk socker
2 msk vitvinsvinäger
1 salladskålhuvud eller 0,25-0,5 vitkål-/rödkålshuvud
1 mogen mango/motsvarande mängd frusen
Gör såhär:
Vispa ihop alla ingredienserna förutom kålen och mangon i en stor skål. Skär kålen i tunna tunna skivor och tärna mangon och blanda sen i dressingen. Låt stå åtminstone 15 minuter i kylen, gärna längre.
Krispiga sötpotatispommes
Räcker till ca 2 pers som tillbehör
2 stora sötpotatisar
2 msk majsstärkelse (maizena)
eventuell smaksättning – cayenne/rökt paprika
1/2 dl olja, raps eller jordnöt
kallt vatten
salt!
Gör såhär:
Skala och skär sötpotatisen i ca 1×1 cm stora stavar. Används en vass kniv, då det kan vara trögt att skära. Ta fram en stor skål, fyll den med kallt vatten och stjälp sen i stavarna. Låt det stå i ungefär 30 minuter och häll sen av vattnet. Sätt på ugnen på 225 grader.
Fyll en stor fryspåse med sötpotatisen och pudra sen över maizenan och eventuella kryddor (dock inte salt, eftersom det drar ut vätska). Slut påsen och skaka runt så att alla bitarna täcks. Häll i oljan och upprepa.
Ta fram en plåt med bakplåtspapper och placera sen ut stavarna så att det blir lite mellanrum mellan varje, annars blir det inte krispigt. Kör i ugnen runt 20 min eller tills att potatisen får fin färg, ta ut och vänd på stavarna halvvägs. Salta när dom är klara!
Nu vill jag veta, har du någon favoritburgare?
-Annie
Följ mig på bloglovin’, instagram, facebook och pinterest
FLER MÄTTANDE MÅLTIDER:
– Svamp- och nötbiffar med pepparsås, kroketter, pressgurka och lingon
– Augusts skitgoda vegetariska korvstroganoff
– Megakrämig soltorkad tomat-carbonara
11 kommentarer
Gud i himmelen jag vill ha detta nuuuuu!!! /bakis
Haha, I feel you <3
Så knäppt, lagade nästan precis samma rätt igår kväll! Så gott!
Haha åhh, kul 😀
Men hjäääälp så gott <33
<3 <3
Bra tips för sötpotatisarna! Lagar det då och då men får aldrig till krispet. Så detta ska jag testa!
Ja, det tycker jag att du ska! 🙂
[…] DU KANSKE OCKSÅ GILLAR: Oumph souvlaki med tzatziki och grekisk sallad Frasiga halloumi- eller tofutacos med ananassalsa, inlagd kål och jalapeñomajonnäs Burgare med pulled oumph och mango-coleslaw […]
[…] Tor – quesedillas med ostig cashew- och jalapenofyllning och dippsåser Fre – hamburgare med pulled oumph, spicy coleslaw och curly fries LÄNK TILL FÖRRA VECKANS VEGANSKA […]
[…] Mån – umamibomben Tis – sötpotatiswraps med feta och kryddig bönröra Ons – lyxig vegansk bolognese Tor – gnocchi med tomat, mozzarella, basilika och tomater Fre – hamburgare med pulled oumph och stark coleslaw […]