Jag har fått önskemål från er läsare om ännu mer snabb och lättlagad mat och då blir det självklart mer av den varan. Var apropå det inte blyga med att slänga in requests!
Er önskan är min lag och jag finns här för er med min kunskap och en massa idéer om lättlagat och jävligt gott vegokäk.
När jag vill ha något lättlagat och känner mig trött på pasta (händer visserligen inte ofta) rycker den här trotjänaren in. Det är en bulgursallad som du helt kan anpassa efter dagsformen – det sköna är att den även sjukt god i sitt enklaste utförande.
Följ mig på Bloglovin’ om du inte vill missa inlägg och vill spara recept. Jag postar också mycket innehåll på Instagram och Facebook.
Ajvarbulgur
4 pers
4 port bulgur + vatten
1-2 st tärningar grönsaksbuljong
0,5 burk ajvar (jag använde stark)
2 msk tomatpuré
2 msk honung eller sirap
2 msk olivolja
Toppa exempelvis med:
tomater
kikärtor
feta
machésallad
pumpafrön
feferoni
ugnsrostad sötpotatis (klicka för recept)
Var uppmärksam och se till att du inte får överkokt bulgur
1. Koka upp bulgur enligt instruktionerna på paketet tillsammans med en buljongtärning. När det närmar sig slutet kan du smaka av för att se om du behöver slänga i 1/2 eller 1 tärning till.
2. Under tiden kan du blanda ajvar, tomatpuré, olivolja och honung/sirap i en skål. Smaka av och justera sötman efter eget tycke. Jag själv gillar när det är ganska sött i den här rätten. Hacka dina grönsaker.
3. När allt vatten har kokat in i bulgurn, kan du blanda ner dressingen och röra runt. Smaka av igen och se om du behöver mer salt/sötma/olja. Blanda allt i en stor skål och käka upp!
-Annie
Andra vardagsräddare:
– 3 löjligt snabba pastasallader
– gnocchigratäng (tisdagrätten)
Följ mig på bloglovin, facebook, pinterest och instagram
19 kommentarer
Saknar verkligen bulgur, mathavre och couscous nu när jag inte äter gluten eftersom det är så smidig och god mat att göra. Ser supergott ut!
Ja, det går ju snabbt verkligen! Quinoa går ju såklart också, men det är ju faktiskt inte samma sak..
Åh ska bannemej laga detta till lunch! Spontanåkte hem till morsfars igår och de har knappt någon mat hemma alls (!!!) – kylskåpet liksom gapar tomt! Men Bulgur och Ajvar ska minsann gå att gräva fram i skåparna, perfectly timed post må jag säga 😉 !!
(Tveksamt varför jag var tvungen att använda versaler i början av bulgur och ajvar — som att de var gamla bekanta jag skulle återse?!)
Haha nice! Jag gillar det 😉
Älskar hälsans köks sojanuggs men de är dyra så skulle gärna göra egna liknande, inte nödvändigtvis på sojaprotein utan mer sett till smak + konsistens. Har googlat lite men alla recept innehåller mandelmjöl och det är jag för feg för att prova..
Det var väldigt länge sedan jag testade! Men jag tänker typ mjuk på insidan, frasig på utsidan? Tror du att du vågar testa dig på att panera med panko? Det är ett japanskt superfrasigt ströbröd som finns i dom flesta vanliga affärerna nuförtiden. Kolla igenom mina tacosrecept, så har du just en sådan panering. Hoppas att det kan vara till hjälp! Säg till annars, så får vi försöka luska ut något 🙂
På påsk ska min familj ha knytkalas och jag har blivit
ombedd att ta med något vegetariskt men har noll inspiration i hövvä just nu. Har du tips på något lättlagat alternativ på tofu eller dyl? Vill gärna imponera på family pga många av dom är skeptiska till vego….
Jamen absolut! Jag har massa tips, det råkar faktiskt vara så att jag ska publicera en påskbuffé nu på söndag med 12 olika smårätter 🙂 Hoppas att du kommer att hitta något där. Hojta till om du vill ha svar snabbare! Tycker att det är viktigt att tillägga att det gäller att identifiera vilka slags vego-skeptiker du har att göra med. Antingen är det a) sådana som ALDRIG skulle röra fusk-kött eller b) sådana som ALDRIG skulle gå ifrån kött-potatis-sås-modellen. När det kommer till a-typen bör du laga något från någon annan matkultur, när det kommer till b-typen bör du försöka hitta någon bra variant på husman. I min påskmeny har jag lite av varje faktiskt 🙂
åh tusen tack! ska kolla in den på en gång 🙂 spännande!
Hoppas att du hittar något du gillar!
[…] Du kanske också gillar: – Vietnamesiska mackor, bánh mí – Mina samlade recept i februari – Enkel ajvarbulgursallad […]
[…] lagar du om du har minimalt med tid i köket? Antingen någon enkel pastasallad, ajvarbulgursalladen på bilden eller […]
[…] Snabb ajvarbulgursallad Måste säga att den här förtjänar mer uppmärksamhet! Det går så snabbt och enkelt att röra ihop en ajvar- och honungsdressing och det blir riktigt rackarns gott ska du veta. […]
[…] – gnocchigratäng Tis – umamibomben Ons – friterade halloumitacos Tor – vietnamesisk […]
[…] – kantarellpytt Tis – ajvarbulgursallad Ons – friterad tofu med dillmos och veganskagen Tor – risnudelskål med rostad lök- […]
[…] SNABBA RECEPT: – Megakrämig soltorkad tomat-carbonara – Enkel ajvarbulgursallad – 3 supersnabba […]
[…] One-pan gnocchi Ons – Ölpanerad och friterad tofu med dillmos och veganskagen Tor – Ajvarbulgursallad Fre – Bönquesedillas med majskolv och krashad potatis (recept: Tuvessonskanoch Zeinas […]
[…] Enkel ajvarbulgursallad […]