Vem älskar inte krämig mat? Sojagrädde som får koka ner gör jobbet i veganska rätter. Det här receptet på creamed corn är en veganiserad variant av ett recept som min grymma kockpolare har skapat. Det passar perfekt i tacos! Det här blir därmed bloggens tredje veganska tacos-recept.
LÄS ÄVEN:
Veganska lyxtacos med mangoguacamole och chipotlesvamp
Tacos med öl- och pankofriterad tofu med jalapenomajonnäs, ananassalsa och picklad kål
Pulled oumph tacos med creamed corn
Ingredienser 4 port
2 frp pulled oumph
2 medelstora sötpotatisar
mjuka tortillabröd eller nachos
250 g hackade tomater
olja att steka i + olivolja till sötpotatisen
ev inlagd jalapenos till servering
ev koriander
Creamed corn
2 frp sojagrädde
150 g burkmajs
3 lagerblad
1/2 finhackad lök
ev 2 tsk b-jäst för ostsmak (jag köpte min på den lokala hälsokostaffären)
salt
någon stark krydda för den som önskar: chilifrukt, cayenne eller chili flakes
Arbetsgång
Börja med att tina oumph. Om du glömmer bort går det att göra i micron eller i ett vattenbad.
1. Sötpotatis: skala, skär upp i små kuber och lägg ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö över salt, blanda och se till att alla potatisar täcks. Kör i ugnen på 200 C i ca 20 min eller tills potatisarna får lite färg. Du behöver inte förvärma ugnen.
2. Oumph: tina och stek enligt instruktionerna på paketet, ca 6-7 min. Låt stekpannan stå på ettan under tiden som du gör creamed corn.
3. Creamed corn: koka ner grädden tillsammans med lagerblad i en stor stekpanna – volymen ska minska med ungefär hälften för att det ska bli riktigt krämigt. Se till att grädden inte bränns och rör runt regelbundet. Det tar runt 15 minuter. Under tiden fräser du lök tillsammans med majs i sparsamt med olja i en separat stekpanna. Addera hetta efter smak. Låt majsen få färg och ställ åt sidan. Plocka ur lagerbladen ur grädden och häll majs och grädde i en skål. Mixa med stavmixer och tillsätt salt. Smaka av och justera saltmängden.
4. Servera allt med bröd, tomater, jalapenos och koriander för den som önskar.
-Annie
Följ mig på bloglovin, instagram, pinterest och facebook
8 kommentarer
Annie, det värsta med din blogg är att jag alltid lyckas kika in här på morgonen. Blir ju alltid så himla hungrig och sugen 😛
Haha, det är ju förkastligt! 😉
[…] Pulled oumph tacos med veganskt creamed corn […]
[…] kanske också gillar: – Vegansk misosoppa med pasta, svamp och tofu – Pulled oumph tacos med vegansk creamed corn – Frasiga veganska raggmunkar med knaperstekt och rökig […]
[…] exempelvis med: tomater kikärtor feta machésallad pumpafrön feferoni ugnsrostad sötpotatis (klicka för […]
[…] helt övergett ”svenne-tacos” till förmån för tacos med ölfriterad halloumi, pulled oumph eller chipotlesvamp. Det låter kanske lite snofsigt och svårt, men det är det inte! Viktigast av […]
[…] VEGANSKA TACOSRECEPT: Frasiga tofutacos med ananassalsa, inlagd kål och jalapeñomajonnäs Tacos med pulled oumph och creamed corn Lyxtacos med mangoguacamole och […]
[…] FLER VEGANRECEPT: Vegansk lyxpasta med oliver, vitlöksfrästa champinjoner och soltorkade tomater Vegansk misosoppa med pasta, svamp och tofu Pulled oumph tacos med veganskt creamed corn […]