Dags för en ny vegetarisk veckomeny! Den här tiden på året är jag sugen på allt som inte känns stabbigt och vintrigt, samtidigt som jag inte är helt redo för kalla sallader och sånt. Därför blir det en veckomeny packad med just såna rätter.
Som jag har berättat tidigare så fungerar den vegetariska veckomenyn för 4 medelhungriga personer och inköpslistan är skriven i samma ordning som min vanligaste affär, så att det förhoppningsvis ska gå snabbare för er att handla.
Siffran inom klamrarna på inköpslistan visar vilken produkt som tillhör vilket recept så att det ska vara enkelt att ta bort och lägga till.
Mina andra veckomenyer hittar ni i den här länken.
Den här veckomenyn går att spara på Bloglovin’. Följer ni mig där missar ni heller aldrig något!
1. Brorsan snabba spenatpasta
En av mina vanligaste vardagsrätter, som är hemskt ful men skitgod.
2. Vårig risotto
Riv ner överblivna ostkanter för att ta tillvara på det som finns i kylen.
3. Sötpotatissoppa m quesadillas
Servera med bönquesadillas.
Snabbrecept:
4 tortillabröd
1 burk svarta bönor
1-2 salladslökar
0,5 lime
100 g kraftig ost
1 tsk chipotlepaste
örtsalt
Grovamixa svarta bönor (jag gillar hela bitar), pressa över lime, ha i chipotle och smaka av med örtsalt. Riv ost och finhacka salladslök. Bre halva bröden med bönröran och strö ost och salladslök över röran. Vi över den andra halvan. Stek på hög värme i en torr panna, några min på varje sida eller tills brödet blir gyllenbrunt på båda sidorna.
4. One pan tomat & mozzarellagnocchi
Välj en stor panna så att allt får plats!
5. Ugnsrostade kikärtor m falafeltillbehör
Följ receptet för ugnsrostade kikärtor. Sen brukar jag nuförtiden göra wraps med kikärtorna i tortillabröd tillsammans med gurka, tomat, machésallad, rödlök (picklad om jag pallar), feferoni, vitlöksmajo, sriracha och turkisk yoghurt.
Inköpslista
250 g babyplommontomater [5]
1 gurka
[5]
1 knippe vårlök [1, 2, 3]
2 citroner [1, 2]
2 lime [3]
70 g maché/spenat
[5]
1 rödlök [5]
5 klyftor vitlök [3, 4, 5]
3 gul lök [2, 3, 4]
1 kruka basilka [4]
1 mynta [2]
500 g sötpotatis [3]
800 g potatisgnocchi [4]
500 g pasta [1]
3 dl risottoris [2]
250 g mozzarella [4]
300 g feta [1]
200 g lagrad ost, parmesan/cheddar (kolla kylen först!) [2, 3]
1-2 dl matlagningsvin [2]
1 dl röda linser [3]
1 dl majonnäs [5]
berberekrydda/paprikakrydda [5]
2 dl turkisk yoghurt/matyoghurt [5]
2 dl creme fraiche [1]
12 st tortillabröd
[3, 5]
3 msk chipotlepasta [3]
800 ml finkrossade tomater [4]
3 tetror kikärtor
[5]
1 tetra svarta bönor [3]
1 burk feferoni [5]
450 g frusen spenat [1]
1 paket frusen dill [1]
250 g edamamebönor [2]
Att ha hemma
Grönsaksbuljong, olja, chili flakes, smör, tomatpuré, oregano, timjan, örtsalt, sirap, sriracha, salt, peppar, socker.
– Annie
Jag finns på YouTube, Bloglovin’, Instagram och Facebook.
2 kommentarer
Väldigt mycket gluten (pasta mm) Vad kan man äta istället för att bli mätt förrutom ris, bulgur, quinoa som jag inte tål?
Potatis? 😊