När jag såg Siri Barjes zucchinipasta med citron och vitlök dyka upp i flödet häromveckan blev jag så himla inspirerad av att göra något liknande. Något med samma slags smaker, men ändå med min egen take på det. Zucchinipastan blev till zucchinigryn eftersom jag tycker att gryn är nice att variera med och också eftersom jag hade det hemma.
Sen bytte jag ut persilja mot mynta eftersom det är en av mina favoritörter och sen la jag dessutom till rostade hasselnötter för smaken + knaprigheten + extra mättnad.
Det blev kanon! Och funkade dessutom fint i matlådan dagen efter. Tack för inspirationen Siri.
Vill ni spara det här receptet och inte missa nya inlägg från mig tycker jag att ni ska följa mig på Bloglovin’!
Zucchinigryn
4 portioner
100 g blancherade(skalade) hasselnötter
0.5 kruka basilika
0.5 kruka mynta
6 klyftor vitlök
1 stor zucchini
några msk olivolja
2 tsk chili flakes
4 dl gryn
1,5 tärningar grönsaksbuljong
1 citron
Gör så här
Börja med att rosta hasselnötterna i en torr panna på hög värme så att dom får gyllenbruna fläckar. Häll över i en skål och ställ åt sidan.
Koka upp gryn med grönsaksbuljong. Fortsätt med resten av maten. Häll sen av eventuell kvarbliven vätska när koktiden är slut och ställ åt sidan under lock.
Finhacka basilika och mynta. Skiva zucchini tunt. Finriv citronzest (det yttersta gula skalet).
Finhacka vitlök (pressa ej). Fräs försiktigt på medellåg värme med chili flakes och rejält med olivolja utan att den tar färg i ungefär 4 minuter. Bränd vitlök smakar skit, så hellre lite för kallt än för varmt.
Häll ner den kokta grynblandningen i pannan med vitlök och chili och blanda ordentligen. Ta av värmen och bland med zucchini, citronzest, saften från citronen, basilika och mynta.
Servera med hasselnötter på toppen!
– Annie
🍝Följ mig på Instagram för daglig vardagsmatlagning i stories, klimatpepp och rants om hälsohets
🍝Hitta mina samlade recept i mitt receptindex
🍝Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med göttig vegoinspiration
🍝Prenumerera på Vegokäk på YouTube för mina enkla filmrecept
🍝Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg
2 kommentarer
Hej Annie! Länkade ett av dina recept i tips på min blogg på sådant man kan lyssna på, läsa och laga. Lånade då en av dina bilder och länkade tydligt att den kommer från Vegokäk, läste på i din policy innan vad som gäller för att låna bild från dig som bloggare. Men hojta gärna till om du vill att jag lägger upp det på något annat vis eller jag missat något. Tack för allt grymt jobb du lägger ned, vad spännande detta med de köpbara recepten! all kärlek och här hittar du inlägget: http://nettelblad.blogg.se/2018/september/lyssna-lasa-laga-2.html
Åh tack så himla mycket för ett fint inlägg! Helt perfekt länkat. Kram! <3