Dom senaste veckorna har jag lagat skitmycket vegetarisk sommarmat på instagram, som jag nu också tycker kan passa att sammanställa i ett gäng inlägg här på bloggen. Jag har inte recept nedskrivet på precis allt, men jag tänker att det kanske inte alltid behövs för att bli inspirerad?
Vi kör iallafall igång med den första batchen!
Vegetarisk sommarmat
När jag var i Malmö i juni åt jag kanske min livs godaste pizza med creme fraiche, pecorino, mangold, citron & rostat bovete på Far i hatten, och när jag kom hem bestämde jag mig för att göra en pasta med exakt samma ingredienser. Det blev svingott och gick dessutom på under 20 min.
Jag hyrde hus med 10 vänner på Mallorca i juni (åkte dit med tåg + båt eftersom jag inte längre flyger) och då åt jag någon variant på det här minst en gång om dagen. Potatistortilla, spanska oliver, ost & kex, vattenmelon och gazpacho. Så bra i värmen!
Jag har också ätit det här massor i sommar! Oupmh salt & smoky, färskpotatis, syrlig tomat- och rödlökssallad, citron och gräddfilssås.
Kanske lite svårt att se vad det här är, men det är en slags fusion av banh mi och en bao. Vit baguette, marinerad tofu, rödkål med smak av sesamolja, gurka, vitlöksmajo och krossade jordnötter.
Vit sparris med hollandaise, smörstekt kavringsmul och gräslök.
Feta- och örtbollar med pasta och köpetomatsås. Hittade receptet hos Atilio.
Åh, blev fan sugen på att äta det här nu: nektarinpizza med spenatricotta, basilika och parmesan.
Jagade tag på mjuka baguetter (som tyvärr var skittorra) för att göra veganska po’ boys. Det är alltså mackor med friterad tofu, cajunmajo, cornichons, krispsallad och tomater.
Köpte baobröd (fluffigt bröd som ångas) på Oriental Supermarket i Hötorget i Stockholm och fyllde med färdigfriterad tofu, gurka, krossade jordnötter och majo som jag blandade med gochujang.
Mycket bra käk när man ser allt samlat så här ändå. Nästa gång blir det 10 middagstips till!
– Annie
🍝Följ mig på Instagram för daglig vardagsmatlagning i stories, klimatpepp och rants om hälsohets
🍝Hitta mina samlade recept i mitt receptindex
🍝Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med göttig vegoinspiration
🍝Prenumerera på Vegokäk på YouTube för mina enkla filmrecept
🍝Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg
6 kommentarer
PRECIS vad jag behövde just nu. Har sommartorka på matinspiration och typ ingen aptit. Det här ska nog göra susen!
Åh vad härligt att kunna inspirera. KRAM ❤️
Åh, hur gick det att åka tåg + båt dit? Hur lång tid tog det och hur “jobbigt” kändes det! Är pepp på att testa att göra så, men är orolig att halva semestern ska gå åt till själva resan, samt att det ska vara superbökigt.
Jag tyckte att det var superhärligt! Vi körde övernattningar i Köpenhamn, Paris och Barcelona. Vi åkte då på en måndag och kom till Palma en fredag. Inte jobbigt alls tyckte jag, men jag var också inställd på att tågåkandet var en del av resan! Jag och min kille bunkrade upp med picknick, spel, poddar och öl. Vi hade två svettiga byten pga ca 30 min förseningar (vi hann) och det verkar tyvärr vara något man får räkna med. Båten tar 8 timmar över och var en superbekväm nattbåt! Kmr skriva mer om mina upplevelser längre fram, men sammantaget så var det en fantastisk resa och jag ångrar mig inte en sekund! Nästa gång kmr jag nog lägga in en extra övernattning för att slippa en heldag med tåg som det blev mellan Köpenhamn och Paris. Och kanske ta något som man inte behöver ta båt till pga ganska miljödåligt! Säg till om du har fler frågor. Här kan du läsa min twittertråd om resan: https://twitter.com/anniemnsson/status/1001047890008182784?s=21
Ser fram emot att läsa längre om resan! och TACK igen för njutingsfulla matinlägg. tycker så mycket om din värld där mat varken är ångest eller identitet eller statusmarkör avs varken hälsa eller kostnad utan det är liksom bara… mat. av olika slag. som är god. ibland dyr ibland billig ibland “nyttig” ibland “onyttig” men alltid göttig. blir så glad!
Ja, jag ska ta mig i kragen och skriva en sammanfattning av resan! Den var så bra!
Så förbannat fint att du säger det, för precis det vill jag förmedla. Lustfyllt ätande. Uppskattar dina ord så mycket ❤️