Min favoritsoppa att äta på vardagar! Minestrone är snabbt, gott och billigt – som ett veganskt middags-kinderägg. Krydda med det du gillar och släng i en massa rester för att spara pengar och minska matsvinnet.
Vegansk minestronesoppa
4 port
1 burk krossade tomater + 4 burkar vatten
200 g pasta
0,5 dl okokta belugalinser, eller en tetra kikärtor/linser
2 morötter
1 palsternacka
1 gul lök
5 cm purjo
3 vitlöksklyftor
3-4 tärningar grönsaksbuljong
1 msk torkad oregano
chili flakes efter smak
olivolja att steka i
Till servering: havre fraiche eller creme fraiche
Fräs lök, vitlök, purjo och chiliflakes i lite olivolja i några minuter i en kastrull, så att det börjar dofta gott. Häll sedan på krossade tomater och vatten. Smula i grönsaksbuljong och tillsätt belugalinser och oregano (om du använder baljväxter på tetra – vänta med dem till slutet).
Låt det koka upp under lock och skala under tiden morötter och palsternacka, som du sen hackar i tunna slantar. Ta av locket när soppan har kokat i 10 minuter och häll i rotfruktsslantar och pasta. Smaka av och justera kryddning/saltmängd.
Ta av plattan någon minut innan pastan är perfekt al dente – den kommer att mjukna mer under tiden som kastrullen står på bordet.
Har du något grymt sopprecept på lager?
-Annie
Följ mig på bloglovin’, instagram, facebook och pinterest
FLER SOPPRECEPT:
Recept: snabb vegansk bouillabaisse med olivfocaccia
Recept: vegansk misosoppa med pasta, svamp och tofu
2 kommentarer
[…] Minestronesoppa […]
[…] att mitt gamla recept på minestrone blev snäppet vassare när jag skar upp alla grönsaker i små små kuber och la till rotselleri + […]