Möjligheterna med vegansk skagenröra är oändliga! Självklart finns det på ditt påskbord, men gör dig själv en tjänst och ät det betydligt oftare än så. Lagom till våffeldagen ska du såklart tjoffa på din röra på en frasig våffla ❤
Gillar du potatis (vem gör inte det?) föreslår jag att du satsar på att grädda potatisvåfflor – spana in det här receptet hos bloggen ”våra oköttsliga lustar”.
Mitt recept på vegansk skagenröra hittar du i det första inlägget från min veganska påskbuffé.
Om jag inte gör potatisvåfflor kör jag på följande standardreceptet för matiga veganvåfflor:
Veganska våfflor
50 g mjölkfritt margarin
3 dl soja- eller havremjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
Smält margarinet. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en stor skål. Häll i mjölken och vispa så att det inte blir några klumpar. Tillsätt det smälta margarinet och grädda i ett infettat våffeljärn. Dränk dina nygräddade våfflor i veganskagen!
Vill du spara mina recept och inte missa nya inlägg? Bloglovin’ är toppen för det!
Tänk att det fanns en tid då jag var skeptisk till vegansk skagenröra??
Imorgon väntar ett till inlägg om matiga veganska våfflor. Ses då!
-Annie
Jag finns på Bloglovin’, Instagram och Facebook.
Du kanske också gillar:
– Vietnamesiska mackor, bánh mí
– Mina samlade recept i februari
– Enkel ajvarbulgursallad
11 kommentarer
Detta ser otroligt gott ut! Du har en väldigt mysig och härlig blogg – tips på mat är ju aldrig fel 🙂 Kram
Tack för din kommentar! Blir väldigt glad av att läsa sådant 🙂
Hoppas att det ska smaka!
Å du har så fina saker på din blogg, jag är såå sugen på våfflor nu. Min favorit är grädde och björnbär eller vinbärssylt till..:)
Tack Alexandra! Det gör mig glad att höra! Jaa åhhh efterrättsvåfflor är ju inte fel. Vinbärssylt <3
Yummy!, Gud vad gott!
Ja, det är så härligt med våfflor så här års! Tack för din kommentar 😀
[…] smeten använde jag samma recept som till våfflorna med veganskagen. Bruschetta-röran höftade jag ihop med följande ingredienser: babyplommontomater, basilika, […]
[…] vegansk våffelsmet 1 stor sötpotatis + 1/2-1 dl havremjölk 1 pkt pulled oumph 1 dl majonnäs + någon klyfta vitlök körsbärstomater jalapenos machésallad salt […]
[…] – Våfflor med veganskagen Tisdag – Supersnabb potatisgnocchigratäng med feta Onsdag – Öl- och pankofriterade […]
[…] Våfflor med veganskagen Varför inte lite skagen på våfflorna också? […]
[…] Våfflor med veganskagen […]